Ingrediente
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 200 g faina
- 4 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita rasa praf copt
- un praf de bicarbonat
- un varf sare
- un plic zahar vanilat
- 10 linguri crema de ciocolata din comert
Mod de preparare
- se separa albusurile de galbenusuri - albusurile se mixeaza spuma - de asemenea si galbenusurile se mixeaza (circa 3 minute) cu un varf de sare - laptele se amestecacu uleiul si se adauga peste galbenusuri
- se amesteca faina cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat si bicarbonatul si se adauga amestecul peste galbenusuri - se mixeaza pana la omogenizare si la final se adauga albusurile amestecand de jos in sus cu o lingura - rezulta un aluat cu o consistenta pufoasa ca de chec - se incinge o tigaie teflonata bine de tot si se unge cu un cubulet de unt sau ulei dupa care se strege cu un servetel tot untul/uleiul din tigaie - operatia aceasta se face doar la inceput - in centrul tigaii se adauga din compozitie cu un polonic mic sau jumatate de polonic mare - dupa ce l-am turnat in tigaie nu ii atingem in nici un caz suprafata pentru ca el se intinde singur - peste acesta se adauga o lingura crema de ciocolata si peste aceasta inca putina compozitie cat sa acopere ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu miez de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|