Ingrediente
Pentru aluat:
- 180gr faina
- 1/4 lgt sare
- 60gr zahar
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 1 lgt praf de copt
- 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
- 2 oua
- 470ml iaurt+40ml lapte (reteta initiala nu continea laptele, dar e chiar prea gros aluatul fara el)
- 20gr unt topit/ulei
Pentru sosul de vanilie:
- 3 galbenusuri mari
- 3 pahare lapte
- 3/4 pahare zahar
- 1 lg (cu varf) faina
- 1 pliculet de zahar bourbon
- 1 esenta de vanilie
Mod de preparare
Aluatul:
Faina se amesteca bine cu zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Separat amestecam galbenusurile cu iaurtul, laptele si untul topit/uleiul, apoi turnam peste faina si omogenizam.
Fiecare pancake se coace pe ambele parti cate 2min, la foc mic, intr-o tigaie unsa cu un servetel imbibat in ulei. Cel mai usor se intorc cu paleta.
Sosul de vanilie:
Laptele se incalzeste. Frecam bine galbenusurile cu zaharul (NU si cel bourbon) folosind o lingura de lemn, apoi inglobam faina. Turnam laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri (grija mare sa nu fiarba pentru ca se vor aduna galbenusurile!) si punem crema pe baie de aburi - pentru a obtine o textura fina - amestecand incontinuu pana cand se ingroasa. Din nou, grija sa nu clocoteasca.
Dupa ce o luam de pe foc adaugam zaharul bourbon si esenta de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|