Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe

Postat de susu in Prajituri
13 Noi 2019 | 19616 vizualizari
Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe

Iubesc pandispanul cu visine, capsuni, caise sau fructe de padure iar asta e una dintre cele mai bune retete. Pregatit din cateva ingrediente, acest pandispan iese foarte pufos si aromat, perfect de savurat langa o cafea sau bun de pus la pachetel. Pentru Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, unt, fructe.

Ingrediente

  • Ingrediente Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe
  • 6 oua de tara
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 3-4 gr praf de copt
  • 75 gr unt gras de 80%
  • 30 gr apa (3 linguri)
  • 300 gr fructe de padure congelate
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt coaja de portocale
  • 1 lgt coaja de lamaie

Mod de preparare

Cum se prepara Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe

Incalzim cuptorul la 180° si topim la microunde cei 75 gr de unt. Punem praful de copt in faina si amestecam. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron mare batem albusurile spuma pe jumatate timp de 1 minut dupa care adaugam 1/2 din cantitatea de zahar treptat si batem pana la topire, inca vreo 2 minute. In alt castron punem galbenusurile impreuna cu cele 3 lg de apa si restul de zahar, 100 gr. Batem bine galbenusurile pana se fac spuma, vreo 4 min. Incorporam apoi galbenusurile la albusuri amestecand usor de jos in sus dar nu de prea multe ori ca sa nu scoatem aerul. Apoi cernem treptat din faina si la fel amestecam atat cat sa se omogenizeze, nu foarte mult. Punem untul topit, se poate omite dar e pacat, prajitura va iesi mai buna. Incorporam usor untul. Scoatem fructele din congelator dar nu le lasam sa se dezghete de tot inainte de a le pune in blat ci doar pana dispare acea albeata de pe ele. Nu e bine sa le punem nici congelate dar nici de tot, daca se dezgheata de tot se flescaiesc si nu-mi place. Punem jumatate din aluat intr-o tava tapetata, deasupra jumatate din fructe, restul de aluat si iar fructe. Dam 40-45 min la 180° la cuptorul electric, eu am lasat-o 40 min si a iesit foarte bine, crescuta si pufoasa si nu prea coapta. O lasati 40 min si o scoateti dar geamurile sa fie inchisa ca se lasa. In primele 35 min nu deschideti cuptorul. Facem testul cu scobitoarea in centru. Putem folosi coaja de citrice si coniac peste fructe. Respectati ingredientele si pasii. As putea incerca sa mai pun 50 gr fructe in plus, au fost suficiente dar as mai putea adauga. Foarte buna in prima zi, pastrati-o pe farfurie neacoperita, daca ramane puneti-o la frigider, a doua zi e buna dar nu se compara cu cea facuta in prima zi. Eu prefer sa nu-i pun zahar pudra deasupra. Daca doriti puteti amesteca fructele cu aluatul dar nu va mai iesi culoarea aia frumoasa galbena a aluatului.

Iti recomandam sa incerci si reteta de Prajitura cu capsuni si iaurt, foarte gustoasa si aromata sau reteta de Prajitura marmorata cu visine.

Si Prajitura usoara cu caise si zmeura este un desert foarte bun, foarte pufos si aromat si merita sa o incerci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Kaiserschmarrn

Postat de Oana

Kaiserschmarrn

Stafidele se spala bine si apoi se pun in rom. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul pudra si sarea. Se adauga apoi laptele si smantana (frisca) lichida, apoi se adauga faina amestecata cu praf de...

Citeste continuarea

Reteta Prajitura cu nuca si crema cu mascarpone, un deliciu preferat de toata familia

Postat de mirela0911

Reteta Prajitura cu nuca si crema cu mascarpone, un deliciu preferat de toata familia

Cum se preparar Reteta Prajitura cu nuca si crema cu mascarpone, un deliciu preferat de toata familia: Blatul: Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2019, 23:40
la 14.11.2019, 19:46
Este foarte gustos pandispanul cu fructe!
la 14.05.2021, 16:42
Delicios!
la 23.06.2021, 13:38

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking