Pandispan cu visine

Postat de diaconta in Prajituri
17 Iun 2016 | 4661 vizualizari
Pandispan cu visine

De fapt am pornit de la o reţetă de chec pufos,dar cum vroiam să mai consum din vişinele pentru prăjituri, puse la păstrare din anii anteriori, iar compoziţia era cam multa,am decis să fie un pandişpan plin cu vişine delicioase. Reţeta este extrem de simplă,iar rezultatul este delicious,un blat pufos cu fructe dulci-acrişoare.   Pentru măsurat ingredientele am folosit o cană de 200 ml. Cu aceeaşi cană am măsurat toate ingredientele.

Ingrediente

  • 6 oua
  • O cana cu zahar
  • 2 căni cu faina
  • ¾ cană cu lapte,completată cu ulei
  • vanilie
  • Sare
  • 1 borcan si jumatate de vişine scurse din sirop (borcan de 400 ml)
  • Optional zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Am separat galbenusurile de albusurile oualor.

Galbenusurile le-am mixat foarte bine cu zaharul, pâna se deschid la culoare si zaharul se topeste.

Am adaugat apoi alternativ laptele amestecat cu ulei si faina.

Am mixat albusurile cu un praf de sare pâna am obtinut o spuma ferma.

Am adaugat vanilia peste crema de galbenusuri, apoi am încorporat usor albusurile ajutându-ma de o paleta.

Am rasturnat compozitia în tava tapetata pregatita si am pus deasupra visinele.

Am pus tava la cuptor la 200 de grade. Dupa 20 de minute am redus temperature la 180 de grade si am mai lasat 20 de minute.

Este util sa testati cu o scobitoare când este copt.Când aceasta iese curata,puteti sa opriti focul.

L-am lasat sa se raceasca în cuptor,apoi am pudrat cu zahar.

 

Poftă bună !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Retete similare

Desert prajitura cu visine

Postat de licurici_lra

Desert prajitura cu visine

  Se bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana se albesc sau isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, se cern si se adauga, putin cate putin, peste oua. Se...

Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu visine

Postat de robert_badica

Desert prajitura pufoasa cu visine

Ouăle se mixează cu praful de sare şi cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul, iar apoi făina cernută şi amestecată cu praful de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2016, 22:33
Va las o prajiturica si va spun noapte buna.Ne auzim mai pe Luni.
Sa aveti un weekend minunat
la 17.06.2016, 22:33
Ce bine arata, dar cine sa-l faca...
la 17.06.2016, 22:33
iar pleci creanga?
la 17.06.2016, 22:34
Tu sa-l faci Cleme,mai simplu nici nu exista
la 17.06.2016, 22:35
Da Cleme,daca am timp liber )))

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking