4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
De fapt am pornit de la o reţetă de chec pufos,dar cum vroiam să mai consum din vişinele pentru prăjituri, puse la păstrare din anii anteriori, iar compoziţia era cam multa,am decis să fie un pandişpan plin cu vişine delicioase. Reţeta este extrem de simplă,iar rezultatul este delicious,un blat pufos cu fructe dulci-acrişoare. Pentru măsurat ingredientele am folosit o cană de 200 ml. Cu aceeaşi cană am măsurat toate ingredientele.
Ingrediente
Mod de preparareAm separat galbenusurile de albusurile oualor. Galbenusurile le-am mixat foarte bine cu zaharul, pâna se deschid la culoare si zaharul se topeste. Am adaugat apoi alternativ laptele amestecat cu ulei si faina. Am mixat albusurile cu un praf de sare pâna am obtinut o spuma ferma. Am adaugat vanilia peste crema de galbenusuri, apoi am încorporat usor albusurile ajutându-ma de o paleta. Am rasturnat compozitia în tava tapetata pregatita si am pus deasupra visinele. Am pus tava la cuptor la 200 de grade. Dupa 20 de minute am redus temperature la 180 de grade si am mai lasat 20 de minute. Este util sa testati cu o scobitoare când este copt.Când aceasta iese curata,puteti sa opriti focul. L-am lasat sa se raceasca în cuptor,apoi am pudrat cu zahar.
Poftă bună !!! Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de licurici_lra
Se bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana se albesc sau isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, se cern si se adauga, putin cate putin, peste oua. Se...
Citeste continuareaPostat de robert_badica
Ouăle se mixează cu praful de sare şi cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul, iar apoi făina cernută şi amestecată cu praful de copt....
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|