Ingrediente
- Pandispan:
- 8 oua;
- 8 linguri ulei;
- 8 linguri lapte;
- 16 linguri zahar;
- 400 g faina;
- un praf de sare;
- esenta de vanilie;
- 500 g zmeura.
- Pentru decor:
- zahar pudra.
- Dimensiune tava: 29/40 cm
Mod de preparare
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se amesteca. Se adauga faina treptat si se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecand de jos in sus. Aluatul se dilueaza cu laptele, apoi se adauga 2/3 din zmeura clatita cu apa si scursa, incorporand-o incet. Se pune compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, presarand pe deasupra restul de zmeura. Se introduce tava la cuptor pana cand pandispanul trece de testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si cand se raceste se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|