Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure

Postat de Brindusa in Prajituri
14 Aug 2011 | 22241 vizualizari

Am auzit de panna cotta de multe ori. Ba chiar am citit reteta. Am pus-o prin bookmarks de ceva vreme, dar uitasem de ea. Nu mi se parea deloc spectaculoasa: niste smantana cu zahar si gelatina, ce mare lucru? Asta pana cand, saptamana trecuta am avut ocazia sa gust. Si, deodata, am inteles-o pe Carmen de ce e desertul ei favorit. La mine a trecut in Top 10 direct pe locul 2, dupa inghetata (pe care nu cred c-o s-o detroneze ceva vreodata). Panna cotta e un desert care provine din Italia si este extrem de usor de facut si foarte racoritor. Numele se traduce: smantana gatita, pentru ca ingredientul principal e smantana care se incalzeste pana la punctul de fierbere. Consistenta ei poate sa difere de la cea a unei budinci la una mai "batzoasa" in functie de proportia smantana/lapte. Panna cotta mea este, asa cum spun italienii" solida e gommosa".

Inapoi la reteta

Comentarii (22)

la 14.08.2011, 23:25
la 15.08.2011, 00:22
Multumesc, dragele mele. Si eu am fost uimita de cat de usor e face si cat de buna e. Un adevarat desert de vara: racoros, dulce si aromat.
la 15.08.2011, 09:49
buna
la 15.08.2011, 16:41
la 15.08.2011, 17:55
Un deliciu
la 15.08.2011, 22:34
super
la 16.08.2011, 22:13
oai, ce fain arata

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking