Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango

Postat de diaconta in Dulciuri
29 Noi 2015 | 4842 vizualizari
Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango

Panna cotta mi se pare un desert tocmai bun de pregătit când nu ai prea mult timp la dispoziţie,iar ingredientele sunt la îndemâna. Iniţial am vrut să fac doar panna cotta cu ciocolată dar apoi am zis că n-ar fi rău s-o combin şi cu alte arome,aşadar am mai făcut o panna cotta cu vanilie şi un jeleu de mango. Jeleul de mango a fost tare uşor de pregatit cu noua achiziţie,Blenderul Breville blend activ,de care sunt foarte mulţumită.    

Ingrediente

Ingrediente panna cotta cu ciocolată:

  • 250 ml frisca 30% grasime
  • 200 ml lapte
  • 140 g ciocolata 74% cacao
  • 1 lingura cacao
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina + 50 ml lapte
  • 1 lingurita ghimbir razuit (optional)

Ingrediente panna cotta cu vanilie:

  • 200 ml frisca 30% grasime
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 10 g gelatina +50 ml lapte
  • 1 pastaie vanilie

Ingrediente jeleu mango:

  • 300 ml pulpa de mango, blenduita
  • 1 foaie gelatina
  • Am mai folosit pentru decor frisca,cubulete de mango,coacaze rosii si zmeura,betisoare de ciocolata.

Mod de preparare

Pentru panna cotta cu ciocolata am pus laptele cu zaharul si cacaoa într-un vas, pe foc pâna s-a topit zaharul. Am pus si frisca si am adus la punctul de fierbere.

Am luat vasul de pe foc si am pus ciocolata rupta bucati.

Am amestecat pâna ce aceasta s-a topit.

Gelatina am pus-o la hidratat cu laptele rece (50 ml), apoi am încalzit la microunde si am pus peste amestecul ciocolatos.

La final am adaugat ghimbirul razuit.

Mie îmi place foarte mult combinat cu ciocolata.

Dupa ce s-a racorit putin, am pus în cupe si l-am dat la frigider pâna s-a întarit.

Nu a durat prea mult, doar cât am preparat panna cotta cu vanilie.

 

Pentru panna cotta cu vanilie, la fel am hidratat gelatina cu lapte rece, am pus laptele cu zaharul si semintele din pastaia de vanilie pe foc, pâna s-a înfierbântat, am luat vasul de pe foc, am pus gelatina si am amestecat  foarte bine.

Am lasat sa se racoreasca putin si apoi am pus în cupe peste panna cotta cu ciocolata sau în cupe separate.

 

Am pus în blender bucatile de mango si în câteva secunde am obtinut un piure.

Foaia de gelatina am hidratat-o cu putina apa rece, am scurs-o de apa, am încalzit piureul de mango si apoi am pus gelatina, amestecând pâna ce aceasta s-a topit.

La fel, dupa ce s-a racorit, l-am pus în cupe.

La final am decorat cu frisca, fructe si betisoare din ciocolata.

Un desert simplu dar foarte gustos.

 

Poftă bună !!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de clatite cu panna-cotta si mango

Postat de Constelatialeu

Tort de clatite cu panna-cotta si mango

Mai intai pregatim clatitele, am avut nevoie doar de 4 bucati, restul s-au mancat cu dulceata. Apoi ne apucam sa pregatim panna-cotta. Laptele cu zaharul le punem la fiert, separat gelatina o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2015, 17:49
Aoleu ca cum de ma doare, zau ca daca nu-mi dai ma doare si mai rau si ma ai pe cunostiinta....
la 29.11.2015, 17:55
am trecut la favorite minunea asta de reteta. Imi mai trebuie doar blender de-asta super istet si imi fac si eu desert la fel de bun si de aratos ca al tau!
la 29.11.2015, 17:55
felicitari, de nota zece reteta ta,Diuta!
la 29.11.2015, 17:58
D-apoi Cleme,hai sa-ti dau ca mai am inca ca n-as vrea sa te am pe constiinta )))
la 29.11.2015, 17:59
pai zic sa-mi dai, dar cum imi dai?

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking