Panna cotta cu mazare si fistic alaturi de sorbet de rosii

Postat de Angelica in Aperitive / Garnituri
29 Noi 2014 | 4093 vizualizari
Panna cotta cu mazare si fistic alaturi de sorbet de rosii

O combinatie grozava de arome intr-o prezentare eleganta. In acest plating predomina texturi si gusturi care mai de care mai speciale: delicat, racoros, fin, crocant, acru, dulceag, colorat si ce mai vreti voi, pentru ca la final, toate impreuna sa faca o ''echipa'' super buna:-). Si uite asa,in cateva cuvinte am descris acest minunat preparat. Daca noua ne-a placut???Nici nu incape indoiala;-) Ramane sa stiu doar si parerea voastra:) Enjoy!

Ingrediente

  • Panna cotta:
  • 250 ml. smantana grasa
  • 250 ml.bautura din soia Inedit
  • 4.5 gr.agar agar
  • o mana frunze de busuioc
  • 100 gr.mazare verde fiarta
  • 100 gr.fistic taiat grosier
  • sare si piper
  • Serbet de rosii:
  • 400 gr.rosii
  • 3 linguri de zahar
  • sucul de la o lamaie
  • Reductie de otet balsamic:
  • 75 ml.otet balsamic
  • 1 lingurita de zahar
  • Biscuite de parmezan:
  • 100 gr.parmezan
  • putin piper macinat
  • Decor:
  • 1 lingurita seminte de psyllium hidrate in apa pentru 2-3 ore
  • crutoane de paine taiate rondele-frunzulite de creson

Mod de preparare

Panna cotta:

1.Punem intr-o cratita bautura din soia,busuiocul si le lasam pentru 10-15 de minute la foc mic la infuzat.Adaugam sare,piper si amestecam usor din cand in cand.
2.Punem intr-un castron agar agar ,adaugam 2-3 linguri din laptele de pe foc,amestecam usor, dupa care turnam peste lichidul fierbinte din cratita.Mai lasam sa fiarba 2 minute,apoi luam cratita de pe foc.
3.Adaugam si smantana, mazarea, fisticul ,amestecam si apoi turnam rapid amestecul in forme de care dorim.
4.Cand am umplut toate formele, lasam panna cotta sa se raceasca.

Serbet de rosii:

1.Crestam la un capat rosiile bine spalate in X.
2.Le oparim,le scoatem si le depelam, apoi le punem in baie de ghetata pentru 10 minute.
3.Le scoatem,le curatam de samburi,le taiem in cuburi potrivite si le punem intr-o tigaie pentru 20 de minute pana le scade toata zeama.
4.Cand sunt gata le punem intr-un blender si adaugam doar atata apa cat sa mearga blenderul,deci foarte putina.Adaugam zaharul si sucul de lamaie si mixam bine pana totul este pasta.
5.Mai dam apoi inca o data totul printr-o sita,dupa care punem amestecul in masina de inghetata si lasam pana sorbetul are o consistenta potrivita ca si cea a unei inghetate.
6.Punem vasul la rece pana in momentul servirii.

Reductie de otet balsamic:

1.Punem otetul intr-o craticioara micuta impreuna cu zaharul.
2.La foc mic lasam sa fiarba usor,pana incepe sa se lege si sa capete o textura mai grosuta,dupa care luam de pe foc si punem cratita deoparte.

Biscuite de parmezan:

1.Incingem pe foc o tigaie,punem in ea o lingura de parmezan ,il imprastiem in forma rotunda si il lasam sa se caramelizeze usor.
2.Presaram deasupra putin piper si cand biscuitele are o culoare aurie,luam tigaia de pe foc.Lasam biscuitele in tigaie sa se raceasca,el se va intari si va deveni casant.Abia cand este rece il vom lua din tigaie si ii punem pe un servet de hartie pana in momentul servirii.

Ansamblare:
1.Pe o farfurie punem cate un cruton de paine,asezam cate o bucata de panna cotta si alaturi punem cate o lingura de sorbet de rosii.
2.Pe o margine pensulam sau picuram putina reductie de otet balsamic peste care punem cateva seminte de psyllium si decoram totul cu frunzulite de creson.

Atat a fost...pofta mare s-aveti!!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu mazare si fistic alaturi de sorbet de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Retete similare

Mic dejun in lipie, cu muschiulet fraged de porc

Postat de rocsi_1612

Mic dejun in lipie, cu muschiulet fraged de porc

Mai intai marinam carnea si o dam la frigider fie o ora, fie peste noapte. Spalam bucatile de carne, le stergem cu niste servetele. Intr-un bol amestecam uleiul cu mustarul, apoi...

Citeste continuarea

Snitele de pui picante

Postat de merisor67

Snitele de pui picante

Spalam pieptul de pui, il feliem subtire si batem feliile cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Presaram sare peste ele si le lasam la odihnit pana pregatim restul ingredientelor. Curatam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2014, 23:08
la 29.11.2014, 23:10
Mersi Motane
la 30.11.2014, 00:17
arata superrr
la 30.11.2014, 12:00
Fain
la 30.11.2014, 12:29

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking