Ingrediente
- panna cotta
- - 400 ml smantana dulce
- - 80 gr zahar pudra
- - 200 ml vin spumos aroma fructe Zarea
- - 10 gr gelatina
- - 100 ml lapte dulce
- - 50 gr ciocolata alba
- jeleu portocale
- - 3- 4 portocale potrivite
- - 50 ml vin spumos Zarea
- - 1 lingurita amidon alimentar
- - 1 lingurita zahar pudra
- - 200 gr ciocolata neagra
- - 50 gr unt
- - 50 ml vin spumos
- - biscuiti cu pepite ciocolata
Mod de preparare
Punem la hidratat gelatina intr-un pahar cu 200 ml spumos. Lasam deoparte 10 minute.
Pregatim o baie de aburi, punem intr-un vas smantana lichida si laptele, iar cand incepe sa se incalzeasca, adaugam ciocolata alba si sampania. Nu trebuie sa fiarba compozitia, doar sa fie fierbinte si sa se poata omogeniza. Adaugam spre final si gelatina hidratata, mai lasam pe foc cateva minute.
Pregatim forme pentru turnat compozitia. Asezam cate 1-2 biscuiti cu ciocolata in interiorul fiecarei forme. Turnam panna cotta la 3/4 din capacitatea formei. Le lasam sa se tempereze, apoi le dam la rece pana se incheaga bine.
Curatam portocalele de coaja, le blenduim. Adaugam sampania si strecuram totul printr-o sita fina ca sa putem obtine un jeleu fin. Desfacem o lingurita de amidon in putina zeama de portocale, apoi incorporam in restul si punem pe foc, amestecand continuu pana incepe sa lege compozitia.
Tragem de pe foc si lasam sa se tempereze. Adaugam apoi peste panna cotta racita si dam din nou la rece pana se incheaga si jeleul.
Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam un cub de unt, sampania si omogenizam. Turnam glazura peste jeleu si dam pentru ultima data la rece. Ornam si servim cu pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu sampanie, jeleu de portocala si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|