Ingrediente
- 500 gr branza de vaci
- 200 gr faina
- 50 gr gris
- o lingurita praf de copt
- 2-3 linguri zahar
- coaja rasa de lamaie
- un plic zahar vanilat
- doua oua
- sare
- +
- ulei pentru prajit
- smantana si Nutella pentru servit
Mod de preparare
Amesteca intr-un bol toate ingredientele pentru papanasi.
Pe blatul infainat framanta cu mana aluatul dandu-i forma de sul. Rupe 1/8 din sul iar restul taie-l in 10 rondele egale.Trece degetul mare prin mijlocul fiecarei rondele formand o gaura in mijlocul fiecarui papanas. Din aluatul ramas formeaza 10 bilute.
Incinge bine uleiul si plonjeaza pe rand papanasii si bilutele formate.
Pune pe farfurie cate o lingurita de smantana in locul in care vei aseza papanasul fierbinte, aseaza papanasul apoi pune o lingurita crema de ciocolata si deasupra biluta de aluat prajita.
Poti servi si cu dulceata, simpli sau doar cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu smantana si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|