Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Postat de diaconta in Dulciuri
24 Feb 2018 | 5279 vizualizari
Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Am venit şi eu fuguţa cu reţeta mea cu dragoste. Nici nu s-au răcit bine. Pentru azi am zis să nu întrec măsura şi să pregătesc un desert mai dietetic,ca să fac mai uşoară trecerea la “fără dulce”.Aşa că m-am gândit că nişte papanaşi din griş fiert în lapte şi apoi puşi la cuptor,ar fi tocmai buni. Eu am înlocuit zaharul cu Green Sugar,dar voi puteţi să folosiţi zahăr. Pentru crustă mi s-a părut mai potrivit să folosesc pişcoturi. O reţetă simplă pe care v-o recomand cu tot dragul.

Ingrediente

  • 600 g iaurt 10% grasime
  • 200 ml lapte
  • 120 g gris
  • 3 linguri îndulcitor Green Sugar(sau zahar)
  • 3 galbenusuri +2 albusuri
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare
  • vanilie

Pentru crusta:

  • 10 buc piscoturi
  • 70 g unt

Mai avem nevoie de smântâna, jeleu sau dulceaţă pentru servit (eu am preferat un jeleu de fructe de padure si căpşuni)

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi crusta.

Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina.

Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite.

Am prajit câteva minute si am lasat sa se raceasca.

Intr-o cratita neaderenta am pus iaurtul,laptele,untul si Green sugarul(zaharul).Am pus vasul pe foc

Când a început sa fiarba,am adaugat grişul în ploaie,amestecând energic cu un tel.

Am lasat sa fiarba la foc mic pâna când s-a îngrosat.

Daca este cazul ,mai adaugati gris.Eu atât am masurat.

Am luat vasul de pe foc,am adaugat vanilie si putina sare,apoi cele 3 galbenusuri.

Galbenusurile se adauga cât compozitia este fierbinte,astfel se vor gati.

Mie nu-mi plac ouale crude în compozitie.

Am mixat cele 2 albusuri si le-am încorporat usor în compozitie.

Am lasat sa se racoreasca ,ca sa aiba consistenta potrivita pentru a modela papanasii.

M-am ajutat de 2 linguri pentru a le da forma,i-am tavalit prin piscoturile pregatite,apoi i-am asezat în tava pe hârtie de copt.

Am pus tava la cuptor,la 180 de grade C, pentru 20 de minute.

I-am servit cu jeleu de fructe de padure si capsuni.

S-aveţi poftă!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papanasi din iaurt in crusta de piscoturi

Postat de sufletista

Papanasi din iaurt in crusta de piscoturi

Crusta-maruntim piscoturile cu ajutorul unui robot,topim untul intr-o tigaie, adaugam piscoturile si prajim cateva minute. Intr-o cratita adaugam iaurtul, laptele, untul si zaharul. Punem pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2018, 22:35
Cu ei la favorite...
la 24.02.2018, 22:39
ce bunatate
la 24.02.2018, 22:42
Cleme,vezi ca nu mai trebuie sa trimit curierul,se pregatesc foarte usor
la 24.02.2018, 22:42
Multumesc Catalina chiar sunt
la 24.02.2018, 22:44
Foarte buni!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking