Reteta de preparare a papanasilor fierti cu branza dulce

Postat de gabrielacuisine in Mancare copii
5 Mai 2013 | 19233 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu branza dulce

Reteta de preparare a papanasilor Cui nu-i plac papanasii? Ei bine din acestia fierti nu am mai mancat din copilarie. Ii facea bunica mea de cate ori ne duceam in vacanta de vara si de atunci nu am mai facut nici eu nici mama…Si pentru ca aveam niste branza dulce prin frigider am zis “hai sa facem papanasi”. Sunt foarte usor de facut si super deliciosi, mai ales calzi!

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 650 gr branza dulce de vaci (sau amestecata cu ricotta)
  • coaja de la o lamaie
  • 1 zahar vanilat sau 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 3 oua
  • 100 gr gris
  • 2 linguri faina
  • 300 gr pesmet
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Batem bine cele 3 oua cu praful de sare apoi le adaugam peste branza si amestecam bine cu mixerul. Adaugam si vanilia, coaja de lamaie, grisul si faina si amestecam pana la omogenizare. Formama papanasii cu ajutorul unei linguri ori in forma de galusca ori ii facem bilute.

Nota: daca branza nu este bine faramitata, este posibil sa se imprastie la fiert, asa ca trebuie foarte bine mixata branza, eventual in robotul de bucatarie.

Punem apa intr-o carticiaoara la fiert si cand a dat primul clocot punem papanasii unul cate unul la fiert.

Intre timp putem sa prajim pesmetul, el trebuie sa fie fierbinte cand tavalim papanasii.

Pesmetul l-am prajit in ulei iar la sfarsit am adaugat zahar si zahar vanilat. Am incins intai uleiul apoi am adaugat pesmetul si am amestecat tot timpul in el pana cand a devenit auriu.

In momentul in care papanasii au iesit la suprafata ii mai lasam 2 minute si ii scoatem cu ajutorul unei palete si ii punem direct in tigaia cu pesmet prajit si ii tavalim bine pe toate partile.

Ii servim cu pofta, ca sunt extraordinar de buni! mie nu-mi mai venea sa ma opresc .

Este un desert numai bun pentru copii, dar si pentru cei mari . Se pot servi si cu smantana si putin unt, dar fara pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir

Postat de gaby_d

Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir

Reteta de preparare a papanasilor Pregateste pentru inceput compozitia pentru papanasi. Intr-un bol amesteca cu mana toate ingredientele. Lasa deoparte pentru 25-30 minute. Intr-un vas...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor fierti

Postat de ralu_ca

Reteta de preparare a papanasilor fierti

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un vas am amestecat branza, grisul, zahar, zahar vanilat si esenta, adaugand ouale pe rand. Am lasat la frigider jumatate de ora. Intr-o tigaie am topit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2013, 18:17
Imi plac foarte mult!
la 05.05.2013, 18:40
Super buni papanasii, desi fierti nu am incercat niciodata
la 05.05.2013, 18:41
la 05.05.2013, 19:09
super buni
la 05.05.2013, 19:24
Si mie-mi plac cei fierti mai mult decat prajiti

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking