Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- -500 gr branza de vaci
- -2 oua
- -2 linguri gris de grau
- -3-4 linguri zahar
- -1plic zahar vanilat
- -20-30 bucati migdale
- -50 gr fulgi de cocos
- Pt sos :
- -3 linguri smantana dulce
- -1sau 2 linguri zahar pudra
- -scortisoara (optional)
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor Branza de vaci o punem intr-un castron mai inalt si o maruntim cu furculita .
Adaugam ouale , zaharul , zaharul vanilat si grisul de grau si omogenizam foarte bine . (daca branza nu este stoarsa foarte bine atunci mai trebuie sa puneti o lingura de gris )
Pe foc punem o oala cu 2 litri de apa la fiert .
Pana fierbe apa vom forma papanasii : cu o lingurita luam din compozitie si cu palma uda formam bile , in mijlocul lor infigem cate o migdala si rotunjim din nou papanasul.
Asezatii pe un fund de lemn umed.
Procedam la fel pana terminam compozitia din castron .
Cand apa da in clocot punem in ea papanasii si ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata , va dura cam 2-3 minute .
Pana cand papanasii se ridica punem nuca de cocos intr-o farfurie si pregatim o lingura cu gauri (cu ciur) sa scoatem papanasii .
Dupa ce se ridica deasupra apei trebuie sa ii scoatem cat mai repede ca sa nu crape , ii scurgem de apa si ii punem in nuca de cocos.
Asezam pe un platou si ii servim calzi cu smantana dulce amestecata cu 1-2 linguri de zahar pudra , si scortisoara .
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|