Reteta de preparare a papanasilor fierti

Postat de Corina33 in Dulciuri
31 Aug 2010 | 11247 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor fierti

Reteta de preparare a papanasilor Ne facea mama cand eram mici...

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300 g branza de vaci
  • 80 g gris
  • 1 ou
  • 75 zahar
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • 100 g pesmet
  • 50 g unt
  • esenta de rom

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Se amesteca bine cu o furculita branza cu grisul, 50 g zahar, vanilia si oul. Se lasa deoparte cateva minute. Se pune apa la fiert intr-o cratita mare.

Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga pesmetul si se prajeste aprox. 5 minute, amestecand din cand in cand. Cand e gata se ia de pe foc si se amesteca cu zaharul ramas.

Cu mainile umede se formeaza din amestecul de branza bile putin mai mari decat o nuca si se pun pe o farfurie.

Cand apa fierbe se adauga 1-2 lingurite de esenta de rom si se pun la fiert papanasii. Nu trebuie sa fie foarte inghesuiti, e mai bine sa fiarba in mai multe ture. Cand sunt fierti papanasii se ridica la suprafata. Se scot cu o paleta si se rostogolesc direct in pesmet. Miscand tigaia usor se dau cu pesmet pe toate partile.

Se scot pe farfurie si se pot servi pudrati cu zahar, cu dulceata preferata sau cu sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

Postat de xana

Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca impreuna cu faina, grisul, oul, coaja de portocala si zaharul vanilat, apoi se lasa sa se odihneasca pentru 20 de minute. Intre timp...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti

Postat de merisor67

Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti

Reteta de preparare a papanasilor Incepem cu aluatul, care trebuie lasat o vreme la odihnit. Punem branza intr-un vas si adaugam peste ea, zaharul, sarea, ouale si grisul. Amestecam bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2010, 00:32
prima..............iau toata farfuria
la 31.08.2010, 00:34
Si eu pe cealalta!
la 31.08.2010, 00:37
si eu????eu ce mananc???la una din ele doua sa nu le dai,ca a uitat sa isi aduca furculitele asa ca portia aia o iau eu
la 31.08.2010, 00:48
Miha este...............ii retragem farfuria
la 31.08.2010, 00:59
o pedepsim,o punem sa ne faca ceva dulce si ea

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking