Reteta de preparare a papanasilor
Incepem cu aluatul, care trebuie lasat o vreme la odihnit.
Punem branza intr-un vas si adaugam peste ea, zaharul, sarea, ouale si grisul.
Amestecam bine compozitia si o lasam la odihnit 30-40 de minute, pentru ca grisul sa absoarba surplusul de zer de la branza.
Dupa acest timp, presaram putina faina peste compozitia din vas si amestecam cu mainile ca sa ne dam seama de cata faina mai este nevoie.
Nu trebuie sa rezulte un aluat prea tare, dar nici moale sa nu fie, insa va fi lipicios.
Cu mainile infainate, vom forma niste mingiute cat cea de tenis si le lasam la odihnit pe un platou infainat pana cand apa, pe care o punem la fiert cu sarea, incepe sa clocoteasca.
Scufundam mingiutele in apa si le lasam sa fiarba pana cand se vor ridica la suprafata.
Intre timp, punem untul intr-o tigaie antiaderenta, pe foc, iar cand acesta se topeste adaugam pesmetul si amestecam pana cand se rumeneste usor.
Adaugam zaharul si zaharul vanilat, mai amestecam de doua, trei ori si stingem focul.
Cu o paleta de scurs, scoatem papanasii fierti si ii tavalim prin pesmetul prajit.
Ii transferam pe un platou si ii servim cu dulceata si smantana.