Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti

Postat de merisor67 in Dulciuri
19 Iun 2015 | 4910 vizualizari

Reteta de preparare a papanasilor Papanasii, cel mai renumit desert traditional, se prepara din branza dulce de vaci, adica proaspata, oua, zahar, gris, pesmet si faina si se servesc, in general, cu dulceata si smantana. Papanasii sunt de doua feluri: moldovenesti, adica prajiti in baie de ulei si muntenesti, adica fierti in apa cu putina sare. Compozitia papanasilor fierti difera foarte putin fata de cea a celor prajiti prin faptul ca la cei fierti nu se adauga afanatori sau ingrediente pentru cresterea aluatului si se prepara cu branza, gris si faina, pe cand la cei prajiti se poate adauga si pesmet si ingrediente de crestere a aluatului. Retetele, in general, sunt adaptate dupa tipul ingredientelor folosite, dupa experienta gospodinei si bineinteles, dupa gustul fiecaruia, dar intotdeauna se pleaca de la o reteta de baza, de la cea originala. De aceea gasim o multitudine de retete cat de cat diferite, atat in cartile de specialitate cat si pe net. De exemplu mie imi plac papanasii prajiti, cu pesmet in compozitie si cu amestec de branzeturi. Cu aceasta reteta am participat, pe blog, la provocarea "Traditii si gastronomie romaneasca"

Inapoi la reteta

Comentarii (33)

la 21.06.2015, 10:23
Multumesc, dragilor!
la 21.06.2015, 12:58
Deliciosi au fost!
la 21.06.2015, 16:07
Oricum sunt preparati, sunt deliciosi!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking