Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti

Postat de merisor67 in Dulciuri
19 Iun 2015 | 4930 vizualizari

Reteta de preparare a papanasilor Papanasii, cel mai renumit desert traditional, se prepara din branza dulce de vaci, adica proaspata, oua, zahar, gris, pesmet si faina si se servesc, in general, cu dulceata si smantana. Papanasii sunt de doua feluri: moldovenesti, adica prajiti in baie de ulei si muntenesti, adica fierti in apa cu putina sare. Compozitia papanasilor fierti difera foarte putin fata de cea a celor prajiti prin faptul ca la cei fierti nu se adauga afanatori sau ingrediente pentru cresterea aluatului si se prepara cu branza, gris si faina, pe cand la cei prajiti se poate adauga si pesmet si ingrediente de crestere a aluatului. Retetele, in general, sunt adaptate dupa tipul ingredientelor folosite, dupa experienta gospodinei si bineinteles, dupa gustul fiecaruia, dar intotdeauna se pleaca de la o reteta de baza, de la cea originala. De aceea gasim o multitudine de retete cat de cat diferite, atat in cartile de specialitate cat si pe net. De exemplu mie imi plac papanasii prajiti, cu pesmet in compozitie si cu amestec de branzeturi. Cu aceasta reteta am participat, pe blog, la provocarea "Traditii si gastronomie romaneasca"

Inapoi la reteta

Comentarii (33)

la 19.06.2015, 13:58
Ce bunătate ai făcut!!
la 19.06.2015, 14:02
buni buni
la 19.06.2015, 14:04
la 19.06.2015, 14:20
yammm
la 19.06.2015, 14:38
Buni papanasii tai
la 19.06.2015, 14:43
ce buni sunt papanasi fierti
la 19.06.2015, 15:35
Meriiiiii
la 19.06.2015, 15:41
ce buni ar fi acum pe masa mea!
la 19.06.2015, 18:49
excelenti! Foarte,foarte apetisanti....
la 19.06.2015, 19:13
Papanasii acestia se fierb ca galustele cu prune,asa-i? O sa incerc
la 19.06.2015, 19:37
Nu am facut pana acum ...dar arata tare bine
la 19.06.2015, 20:55
la 19.06.2015, 22:51
la 19.06.2015, 23:07
Merisor,eu vreau fierti,pot manca mai multi fara sa supar fierea...!
la 20.06.2015, 17:19
Tare buni sunt, demult n-am mai mancat si mi-e dor....

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking