Reteta de preparare a papanasilor fierti cu smantana si dulceata

Postat de Doinavar in Dulciuri
19 Feb 2013 | 16111 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu smantana si dulceata

 Reteta de preparare a papanasilor

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor

    550-600 g branza de vaci nu prea fada si nici prea zemoasa
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 5 lingurite zahar
  • unt cat o nuca
  • 3 linguri smantana
  • dulceata la discretie

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Puneti branza de vaci intr-un castron, ouale, grisul, sarea, 2 lingurite zahar si 3 linguri faina. Omogenizati compozitia. Ea trebuie sa fie destul de vartoasa, sa nu “curga”. Se lasa minim 15 minute ca sa se umfle putin grisul. Intre timp puneti la fiert intr-o cratita mai larga 3-4 litri de apa.  Puneti restul de faina intr-o tava si formati din compozitie niste bilute de 3-4 cm diametru, pe care le rostogoliti prin faina.

Cand clocoteste apa, dati focul foarte, foarte mic, aplatizati in palma fiecare biluta si faceti cu degetul o mica adancitura in mijloc. Puneti-le la fiert cu grija sa nu le sfaramati si sa nu clocoteasca apa. Se vor lasa intai la fundul vasului, iar dupa cateva minute se umfla si se ridica la suprafata. Lasati-i sa mai fiarba, la foc mic, inca 5-6 minute. Ii luati usor cu o spumiera si ii asezati pe platou. Dupa ce s-au fiert toti papanasii, puneti in fiecare adancitura o bobita de unt.

In 3-4 minute, pana se topeste untul, preparati sosul de smantana: puneti smantana si zaharul ramas (eventual si un plic de zahar vanilat) intr-un blender (se pot freca si intr-un bol cu telul) pana devine o crema spumoasa pe care o turnati peste papanasi. Puneti pe fiecare dulceata, gem, sirop din dulceata, stropiti-i putin cu sirop si serviti-i calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu smantana si dulceata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti

Postat de merisor67

Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti

Reteta de preparare a papanasilor Incepem cu aluatul, care trebuie lasat o vreme la odihnit. Punem branza intr-un vas si adaugam peste ea, zaharul, sarea, ouale si grisul. Amestecam bine...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor fierti

Postat de gurita_ta2005

Reteta de preparare a papanasilor fierti

Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul, esentele, grisul, oul si faina. Se amesteca ingredientele cu un tel. Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2013, 11:31
nuu am facut niciodata papanasi fierti dar sunt sigur ca snt deliciosi
la 19.02.2013, 11:33
mmmmmmm...durere mare...ador tot ce e cu branza..Nu am facut d emutl papanasi
la 19.02.2013, 11:40
fierti nu am facut niciodata, arata minunat!!
la 19.02.2013, 11:44
super
la 19.02.2013, 11:47
Multumesc. A fost o comanda speciala a sotului meu. Lui ii plac asa. Si are dreptate.

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking