Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- Branza de vaci-1/2 kg
- oua-2
- praf de copt-10g
- sare-1/2lingurita
- zahar tos-50g
- faina alba-5 linguri
- ulei-300ml
- facultativ coaja de la o lamaie
- zahar vanilat-1plic
- dulceata de fructe
- smantana
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un bol mai mare am pus branza de vaci,zaharul,vanilia,ouale,sarea,praful de copt si 3 linguri cu faina cernuta.Am framantat bine aluatul.Am presarat celelalte doua linguri de faina pe planseta si am impartit aluatul in 9 bucati.Din fiecare bucata am rupt cate o bucatica si am format noua bilute de aluat.Am rotunjit frumos intre palme cele noua bucati,le-am pus din nou pe planseta presarata cu faina, am bagat un deget in mijlocul fiecarei bucati si am facut o gaura cu degetul.Aluatul este destul de moale si asa mi-a fost cel mai usor sa-i dau forma dorita.Am pus uleiul sa se incinga si am prajit papanasii.
Dupa ce au devenit aurii pe ambele parti,i-am scos pe un servetel absorbant.
Am servit papanasii calzi cu smantana si dulceata de trandafiri.
Puteti sa-i serviti cu ce fel de dulceata sau gem va place voua cel mai mult!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (61)
|