Ingrediente
- 200.gr branza de vaci grasa
- 2 oua
- 200 gr.faina(la mine a intrat 160 gr...depinde de oua)
- razatura coaja de lamaie si portocala(cat mai multa)
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu
- putina sare
- dulceata
- smantana
- zahar pudra
Mod de preparare
Cu o furculita am amestecat ouale cu branza de vaci,razatura de lamaie+portocala,dupa care faina amestecata cu bicarbonatul(eu nu l-am stins in nimic)cu mana pana a rezultat un aluat mai taricel care nu s-a mai lipit de mana.Impartiti aluatul in 5,faceti 4 papanasi pe care-i gauriti cu degetul si din o bucata de aluat,4 bilute.
Puneti uleiul intr-o tigaie la incins(cam de 2 degete),puneti papanasi, prajitii la foc mic,intorcandu-i de mai multe ori.Trebuie sa aibe o culoare mai inchisa ca sa fim siguri ca s-au facut si in interior
Ii scoatem pe un servetel absorbant,dupa care ,ii punem pe o farfurie,in gaurica punem gulceata,gem(eu am avut de fructe de padure)si smantana din belsug peste,punem biluta si presaram putin zahar pudra.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi prajiti cu dulceata si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (96)
|