Papricas cu ardei copti si galuste

Postat de eumimi in Pui
14 Apr 2020 | 2683 vizualizari
Papricas cu ardei copti si galuste

Papricasul cu galuste din faina este una dintre mancarurile cele mai gustoase. De data asta l-am facut cu ardei copti caci mai aveam la congelator o punga. Gustul sau a fost mai dulceag, dar foarte gustos.

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui
  • 300-350 g ardei copti
  • 2 cepe
  • 4 buc ceapa verde
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • ardei boia dulce
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde sau uscat

Mod de preparare

Taiem ceapa marunt ( inclusiv pe cea verde) si o punem la calit in ulei incins.

Carnea de pui o prajim separat. Adaugam peste ceapa calita pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa si apoi adaugam si carnea de pui.

 Acoperim cratita cu un capac si lasam la fiert 20-25 de minute. Pregatim si galustele din faina: batem 2 oua intr- un bol, adaugam faina si amestecam bine. Compozitia de galuste este destul de fluida.

Vom punem galustele din faina in mancare ( avem grija sa aibe suficient sos sa aiba unde sa fiarba) cu o lingurita ( introducem lingurita in mancarea fierbinte si abia apoi luam cu ea compozitie, astfel aceasta nu se lipeste de lingurita). Galustele se vor ridica la suprafata cand incep sa fiarba.

Acoperim din nou cratita si mai lasam la fiert inca 15 minute. Potrivim se sare, piper si ardei boia si adaugam ardeiul copt taiat in fasii. Mai lasam inca 7-8 minute la fiert. La final adaugam verdeata. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas cu ardei copti si galuste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Papricas de pui

Postat de oanapl

Papricas de pui

Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc, apoi le scoți într-un castron. În uleiul rămas, călești ceapa tocată peștișor, apoi torni un pahar...

Citeste continuarea

Papricas de pui

Postat de madi_marin

Papricas de pui

Dezosăm pieptul şi pulpele de pui şi tăiem carnea cubuleţe. Le călim în ulei, până se albesc, apoi le scoatem într-un castron. În uleiul rămas, călim ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2020, 10:00
la 14.04.2020, 10:02
la 14.04.2020, 10:08
Tare mult îmi plac mâncărurile cu găluște...!
la 14.04.2020, 11:10
Multumesc!
la 14.04.2020, 11:10

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking