Papricas de porc

Postat de andra154 in Porc
17 Iul 2020 | 3868 vizualizari
Papricas de porc

Aceasta este o rețetă de vară a familiei mele, de aceea m-am gândit că aș putea să o relatez intrând și în concursul "concurs culinar-vara in farfurie". Sper să vă fie de folos celor care o citiți
retete de vara

Ingrediente

  • 800 gr. ceafă de porc
  • 2 cepe de mărime medie
  • sos de roșii
  • boia de ardei
  • 1 ardei roșu
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 7 căței de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de făina alba
  • 100 ml. apă
  • sare

Mod de preparare

Se taie ceapa cubulețe și împreună cu uleiul se pun la prăjit, peste care se adaugă: 2 linguri de pastă de roșii, ardeiul tăiat cubulețe, boiaua de ardei. Se lasă maxim 2 min., iar apoi se pune carnea tăiată cubulețe pe care o lăsam împreună cu legumele să se pătrundă pe foc timp de încă 3 min.

Se toarnă apă până se acoperă și în plus încă două-trei degete peste. Se lasă la fiert, iar după ce începe să fiarbă se adaugă cei 7 căței de usturoi, sare după gust precum și legătura de patrunjel (de pe care am rupt frunze pentru ornat la final).

După o ora și 45 min, se gustă carnea dacă s-a frăgezit și se toarnă slobozeala (slobozeala: două linguri de făina albă se amestecă cu 100 ml de apă până se formează un scrob). Se lasă împreună cu slobozeala la fiert încă 7-10 min. Se ornează cu frunzele de pătrunjel tăiate mărunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papricas de porc cu galuste

Postat de katty

Papricas de porc cu galuste

Taiem carnea in cuburi potrivite de marime. Curatam si tocam ceapa fin. Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional pana isi...

Citeste continuarea

Papricas cu carne de porc

Postat de eumimi

Papricas cu carne de porc

Ceapa si ardeiul tocate se pun la calit pentru 7-8 min. Adaugam si carnea taiata cuburi si lasam 15 min. la calit, pana cand devine albicioasa. Adaugam pasta de tomate, 1 cana de apa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2020, 20:53
Este un preparat atat de gustos!
la 21.07.2020, 12:04
Îmi place rețeta! Am încercat-o și e super ușoară și buna!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking