Ingrediente
- 800 gr. ceafă de porc
- 2 cepe de mărime medie
- sos de roșii
- boia de ardei
- 1 ardei roșu
- 1 legătură de pătrunjel
- 7 căței de usturoi
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de făina alba
- 100 ml. apă
- sare
Mod de preparare
Se taie ceapa cubulețe și împreună cu uleiul se pun la prăjit, peste care se adaugă: 2 linguri de pastă de roșii, ardeiul tăiat cubulețe, boiaua de ardei. Se lasă maxim 2 min., iar apoi se pune carnea tăiată cubulețe pe care o lăsam împreună cu legumele să se pătrundă pe foc timp de încă 3 min.
Se toarnă apă până se acoperă și în plus încă două-trei degete peste. Se lasă la fiert, iar după ce începe să fiarbă se adaugă cei 7 căței de usturoi, sare după gust precum și legătura de patrunjel (de pe care am rupt frunze pentru ornat la final).
După o ora și 45 min, se gustă carnea dacă s-a frăgezit și se toarnă slobozeala (slobozeala: două linguri de făina albă se amestecă cu 100 ml de apă până se formează un scrob). Se lasă împreună cu slobozeala la fiert încă 7-10 min. Se ornează cu frunzele de pătrunjel tăiate mărunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|