Paratha sau paine plata foietajata preparata la tigaie

Postat de merisor67 in Piine
12 Feb 2018 | 4108 vizualizari
Paratha sau paine plata foietajata preparata la tigaie

Am văzut această rețetă de paratha sau pâine plată foietajată preparată la tigaie, într-un videoclip pe facebook, postat de Yummyyyyy și tare mult m-a încântat, așa că am preparat-o imediat. Este minunată cum se desface în foi și foițe și se poate prepara și sărată și dulce, după pofta inimii. Eu am preparat-o în varianta sărată și tare mult ne-a plăcut.

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 1 ou mediu
  • 1 linguriță sare
  • 200 ml apă rece
  • 125 g unt clarifiat
  • 30 g parmezan ras

Mod de preparare

Topim untul într-un vas, la foc mic și îndepărtăm spuma, de câte ori se formează.

Eu am îndepărtat-o de două ori. Untul care rămâne se trece printr-o sită deasă, sau prin tifon și se pune într-un recipient. De preferat ca recipientul să fie de sticlă, cu capac. Se lasă să se solidifice, la rece. Punem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo oul, apoi îl amestecăm cu făina, turnând puțin câte puțin și din apa rece. Frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, pe care îl înfășurăm în folie alimentară și îl dăm la rece pentru 30 de minute. Împărțim apoi aluatul în patru și întindem fiecare parte pe masa înfăinată, într-o foaie subțire, de formă rotundă, sau dreptunghiulară. Eu am întins două foi rotunde și două dreptunghiulare. Ungem foile cu unt, din belșug și presărăm făină peste ele. Crestăm o rază de cerc la foile rotunde și le rulăm strâns, fix pe crestătură, până obținem un con circular( a se urmări pozele!). Așezăm conul pe masa de lucru și îl aplatizăm presându-l de la vârf în jos. Foile dreptunghiulare le modelăm sub formă de acordeon( a se urmări pozele!), apoi le rulăm. Dăm aluatul astfel modelat la rece pentru 20-30 de minute, până se întărește untul. Întindem fiecare parte de aluat cu sucitorul, pe masa de lucru ușor înfăinată și le coacem în tigaia încinsă, unsă cu unt, până se rumenesc pe ambele părți. Eu peste două foi am presărat și puțin parmezan, m-am abătut de la rețeta clasică, dar am vrut să aibă gusturi diferite.  Noi am servit această paratha sau pâine plată foietajată preparată la tigaie, caldă, unsă cu o cremă de brânză cu roșii și a fost pur și simplu delicioasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paratha sau paine plata foietajata preparata la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin

Postat de xana

Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin

Taiem usturoiul in felii si il incalzim la foc mic impreuna cu uleiul de masline, dar fara a-l praji. Luam de pe foc si il lasam deoparte pana se raceste complet. Ne trebuie ca usturoiul doar sa...

Citeste continuarea

Chifle cu usturoi si verdeturi

Postat de panacris

Chifle cu usturoi si verdeturi

În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, oul, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2018, 12:29
te-ai cam zgarcit la parmezan....)
la 12.02.2018, 12:35
Super!
la 12.02.2018, 12:40
Păi e cam scump, Cleme )))
la 12.02.2018, 12:40
Rahela
la 12.02.2018, 12:54
Interesanta reteta !!!! Asa ceva ne prepara mama de post doar din faina , apa si putin ulei pentru prajit . Chiar nu stiu reteta cum se face . Si dupa cum se vede nu sunt indianca

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking