Paratha sau paine plata foietajata preparata la tigaie

Postat de merisor67 in Piine
12 Feb 2018 | 4142 vizualizari
Paratha sau paine plata foietajata preparata la tigaie

Am văzut această rețetă de paratha sau pâine plată foietajată preparată la tigaie, într-un videoclip pe facebook, postat de Yummyyyyy și tare mult m-a încântat, așa că am preparat-o imediat. Este minunată cum se desface în foi și foițe și se poate prepara și sărată și dulce, după pofta inimii. Eu am preparat-o în varianta sărată și tare mult ne-a plăcut.

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 1 ou mediu
  • 1 linguriță sare
  • 200 ml apă rece
  • 125 g unt clarifiat
  • 30 g parmezan ras

Mod de preparare

Topim untul într-un vas, la foc mic și îndepărtăm spuma, de câte ori se formează.

Eu am îndepărtat-o de două ori. Untul care rămâne se trece printr-o sită deasă, sau prin tifon și se pune într-un recipient. De preferat ca recipientul să fie de sticlă, cu capac. Se lasă să se solidifice, la rece. Punem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo oul, apoi îl amestecăm cu făina, turnând puțin câte puțin și din apa rece. Frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, pe care îl înfășurăm în folie alimentară și îl dăm la rece pentru 30 de minute. Împărțim apoi aluatul în patru și întindem fiecare parte pe masa înfăinată, într-o foaie subțire, de formă rotundă, sau dreptunghiulară. Eu am întins două foi rotunde și două dreptunghiulare. Ungem foile cu unt, din belșug și presărăm făină peste ele. Crestăm o rază de cerc la foile rotunde și le rulăm strâns, fix pe crestătură, până obținem un con circular( a se urmări pozele!). Așezăm conul pe masa de lucru și îl aplatizăm presându-l de la vârf în jos. Foile dreptunghiulare le modelăm sub formă de acordeon( a se urmări pozele!), apoi le rulăm. Dăm aluatul astfel modelat la rece pentru 20-30 de minute, până se întărește untul. Întindem fiecare parte de aluat cu sucitorul, pe masa de lucru ușor înfăinată și le coacem în tigaia încinsă, unsă cu unt, până se rumenesc pe ambele părți. Eu peste două foi am presărat și puțin parmezan, m-am abătut de la rețeta clasică, dar am vrut să aibă gusturi diferite.  Noi am servit această paratha sau pâine plată foietajată preparată la tigaie, caldă, unsă cu o cremă de brânză cu roșii și a fost pur și simplu delicioasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paratha sau paine plata foietajata preparata la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine integrala de casa

Postat de gospodariu

Paine integrala de casa

Intr-un bol turnati 1 pahar din apa pregatita, cubul de drojdie si 2-3 linguri de faina alba. Amestecati bine cu telul si lasati 10-15 minute. Apoi turnati restul de apa si sarea, amestecati bine....

Citeste continuarea

Paine cu faina neagra si susan

Postat de sufletista

Paine cu faina neagra si susan

Intr-un bol amestecam cele 2 tipuri de faina cu sarea, semintele de susan, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa si zaharul. Amestecam treptat cu lingura adaugand uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2018, 12:29
te-ai cam zgarcit la parmezan....)
la 12.02.2018, 12:35
Super!
la 12.02.2018, 12:40
Păi e cam scump, Cleme )))
la 12.02.2018, 12:40
Rahela
la 12.02.2018, 12:54
Interesanta reteta !!!! Asa ceva ne prepara mama de post doar din faina , apa si putin ulei pentru prajit . Chiar nu stiu reteta cum se face . Si dupa cum se vede nu sunt indianca

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking