Ingrediente
ALUAT:
- 250 g faina alba
- 1 lingura untura (sau unt)
- 150 ml apa calduta, putin sarata
UMPLUTURA:
- 500 g branza de vaci (sau oaie)
- 150 g zahar
- 70 g faina alba
- 30 g gris
- 2 galbenusuri
- coaja rasa de la o lamaie si o portocala
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zafferano (sofran)
Mod de preparare
ALUAT:
Amestecam toate cele 3 ingrediente pana obtinem un aluat elasic si neted, apoi il lasam sa se odihneasa pentru 30 de minute.
Intre timp pregatim umplutura. Punem intr-un bol branza cu zaharul si frecam bine cu o furculita dupa care adaugam cele 2 galbenusuri, coaja rasa de la citrice si pliculetul de sofron. Amestecam faina alba, grisul si parful de copt si adaugam totul (treptat) in compozitia noastra.
Pe o suprafata intindem aluatul intr-o foaie subtire, iar cu ajutorul unui pahar formam niste discuri pe care le transformam in cosulete sau raze de soare.
Asezam cosuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le umplem cu amestecul de branza si le dam la cuptor (200°) pt 40 de minute aproximativ.
Cand se racesc le ungem cu miere, le pudram cu zahar vanilat si bombonele colorate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pardulas sarde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|