Parfait cu migdale caramelizate si lichior de oua

Postat de cris2711 in Dulciuri
8 Mar 2015 | 5650 vizualizari
Parfait cu migdale caramelizate si lichior de oua

Noua ne plac deserturile de orice fel.De aceasta data am ales acest Parfait fin si delicios.

Ingrediente

  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml lichior de oua
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca
  • 3-4 linguri de migdale macinate sau sfaramate
  • zmeura sau capsuni pentru decor
  • praf de sare

Mod de preparare

Pentru un Parfait reusit este nevoie de timp.De data aceasta circa 12 ore.Eu l-am facut ieri si il servim astazi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se mixeaza circa 5 minute cu zaharul vanilat si o lingura de zahar.

Separat se prepara frisca care se mixeaza cu o lingura de zahar.

Intr-un alt castron se mixeaza albusurile cu un praf de sare si o lingura de zahar.

In compozitia de galbenusuri se incorporeaza lichiorul de oua si apoi se adauga frisca,se mixeaza bine,apoi se adauga albusurile cu grija.

Intr-o tigaie se caramelizeaza migdalele macinate cu o lingura de zahar si se lasa putin la racit apoi se pune in compozitia de Parfait.

Se toarna in forme care se pot introduce la congelator pentru cel putin 12 ore.Se poate lasa si de pe o zi pe alta.

Se desprinde cu un cutit de peretii formei si se toarna pe o farfurie.

Cand se serveste, se poate orna deasupra putin lichior si se decoreaza cu zmeura .

Doar cu 5 minute inainte de servire se scoate de la congelator!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait cu migdale caramelizate si lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cornuri pufoase cu gem de cirese

Postat de caroline

Cornuri pufoase cu gem de cirese

Punem intr-un pahar drojdia uscata, zaharul,150 ml lapte caldut si 2-3 linguri cu faina. Amestecam usor si lasam la dospit circa 10 minute. Pana ce drojdia s-a umflat si a facut spuma. ...

Citeste continuarea

Inghetata cu fructe de padure

Postat de Dya

Inghetata cu fructe de padure

Incepem prin a pregati frisca: smantana se mixeaza pana ce incepe sa isi mareasca volumul. Se adauga doua linguri cu zahar, semintele de vanilie si se mixeaza la viteza mare pana ce se ingroasa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2015, 16:50
super! Ai pus si mult soare in portia din farfurie.....
la 08.03.2015, 16:52
Clau noi am avut o iarna plina cu zapada,ceata,ploaie.Acum profit de soare
la 08.03.2015, 16:53
bun bun
la 08.03.2015, 17:05
la 08.03.2015, 17:22

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking