Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata

Postat de RuxyRux in Dulciuri
7 Mar 2016 | 7297 vizualizari
Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata

Minunatie...si atat!

Ingrediente

  • 2 albusuri proaspete
  • 175 gr. zahar brun facut pudra
  • 4 linguri apa
  • 600 ml frisca lichida indulcita
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 100 gr. ciocolata cu lapte
  • 100 gr. ciocolata alba
  • vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se ia o forma de chec, se unge la baza cu putin ulei vegetal si se asaza o folie de prospetime( eu am dublat-o) cu marginile sa atarne peste ea.

Intr-un vas mic, se pune zaharul impreuna cu 4 linguri de apa si se lasa acesta sa se topeasca apoi sa dea in clocot timp de 2 minute.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, ca pentru bezea.

Dupa ce siropul a clocotit doua minute se toarna usor peste bezeaua de albusuri, pana se incoporeaza, avand grija sa amestecam fara oprire cu mixerul, cand s-a omogenizat,  continuam sa mixam pentru inca doua minute ca sa racim compozitia.

Mixam frisca lichida separat intr-un vas si apoi o amestecam cu compozitia de sirop si bezea.

Impartim amestecul in trei vase.

Topim pe baie de aburi fiecare ciocolata, apoi o lasam deoparte avand grija sa ramana lichida.

In ciocolata alba topita punem vanilia.

Fiecare tip de ciocolata il punem in vasele pregatite si mixam bine sa se omogenizeze cu frisca( sau cu telul).

Punem la baza formei de chec, amestecul cu ciocolata neagra, nivelam cu o spatula si dam la congelator pentru 45 de minute. Avem grija sa punem restul vaselor la frigider.

Scoatem vasul de la rece si punem amestecul de ciocolata cu lapte si dam pentru inca45 de minute la congelator.

Procedam la fel si cu ultimul strat de ciocolata alba si  punem forma la congelator pentru minim 6 ore.

Scoatem forma de la rece cu 20 de minute inainte sa ne delectam cu bunatatea.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Briosa Leopard

Postat de ctlina

Desert Briosa Leopard

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si amestecam bine. Lasam sa-si dubleze volumul . Amestecati laptele rece cu amidonul de porumb.    Puneti pe...

Citeste continuarea

Cataif

Postat de privatelaura

Cataif

Alegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei si asezam in forma de copt jumatate din cantitate, formand un strat egal. Nuca o macinam grosier...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2016, 22:58
Aoleo! Si eu vroiam sa ma culc! La ceas de seara indecente Bunatate de bunatate!
la 07.03.2016, 22:58
Vreau si eu o portie sa vad cum este ...
la 07.03.2016, 23:03
ASa zic si eu ca simona , ca Cleme ) Fara sa stau pe ganduri l-am pus la ,, cutiuta ''
la 07.03.2016, 23:06
Wooow, ce minunatie!
la 07.03.2016, 23:06
ce buna este, mi-ar alina flacarile )))

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking