Paris Brest

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
16 Iun 2016 | 6727 vizualizari
Paris Brest

Este clar o reteta pe gustul si sufletul meu! Am vazut cam acum o una reteta la tv, o pregatea Martha Stewart si mi-a placut mult. De atunci imi tot statea in minte si am hotarat sa o pregatesc in acest week-end! Daca va plac eclerele, atunci aceasta prajitura o sa va incante.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 120 gr unt
    • 4 oua
    • 250 ml apa
    • 180 gr faina
    • un praf de sare
    • 2 lingurite extract de vanilie
    Crema:
    • 600 ml lapte
    • 2 galbenusuri
    • 4 linguri amidon
    • 100 gr unt de 80% grasime
    • 5 linguri zahar
    • 3 lingurite extract de vanilie
    • 150 ml frisca lichida
    • zahar pudra
    • frunzulite de menta

Mod de preparare

Aluatul: Intr-o cratita punem apa cu untul. Le transferam pe foc si cand incepe sa fiarba, dam focul la mic, turnam toata faina deodata. Amestecam bine cu o lingura de lemn, pana faina este bine incorporata si aluatul de desprinde de pe peretii vasului. Tragem cratita de pe foc, rasturnam aluatul intr-un bol. Il lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi punem ouale, rand pe rand, mixand dupa fiecare ou. La final punem praful de sare si vanilia. Luam o tava mare aragaz, o ungem cu unt, o tapetam cu hartie de copt. Asezam o tava rotunda cu diametrul de 24 cm pe hartia de copt, pe mijloc si trasam un cerc. Punem aluatul intr-un pos si formam gogosele, una langa alta, fara a lasa spatiu intre ele, ceva mai grosute, incercand sa nu iesim in afara cercului trasat. Mie mi-a mai ramas putin aluat si am mai facut vreo 7 gogosele individuale. Introducem tava in cuptorul incins, primele 5 minute la o temperatura de 210, apoi 30-35 de minute la 180 de grade. Dupa 35 de minute deschidem putin usa coptorului sa vedem daca este gata. Cand este rumenita, inchidem flacara aragazului. Primele 10 minute lasam tava in cuptor cu usa intredeschisa, abia apoi scoatem prajitura de tot si o lasam sa se raceasca.

Crema: Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam amidonul, putin din lapte si amestecam bine, pana amidonul este complet dizolvat. Punem si restul de lapte, rasturnam totul intr-o cratita si o transferam pe foc. Focul sa fie potrivit si amestecam continuu cu un tel, pana se ingroasa ca o budinca. Luam crema de pe foc, punem untul bucatele si amestecam energic pana este complet incorporat. Adaugam si vanilia. Acoperim crema, o lasam sa se raceasca. Frisca rece, o mixam pana devine spumoasa. Luam prajitura coapta si cu ajutorul unui cutit cu lama mai lunga si bine ascutit, se taie in doua, avand grija ca baza sa nu se desfaca, dar nici partea de deasupra (mie mi s-a parut putin dificil, dar am reusit). Lasam baza in taza si partea de deasupra o tragem usor pe un tocator. Punem crema de vanilie in fiecare gaura a prajiturii, apoi punem frisca in pos, facem cercuri din frisca peste crema de vanilie. Asezam partea de deasupra cu grija, peste frisca. Dam la rece 2-3 ore, apoi o pudram cu zahar, o decoram cu frunzulite de menta si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paris Brest" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paris Brest

Postat de simona72

Paris Brest

Pentru choux: intr-o craticioara cu fund dublu, se pune apa, untul, zaharul si un praf mic de sare. Cand da in clocot, se adauga toata faina deodata. Se amesteca cu o lingura de lemn, pana aluatul...

Citeste continuarea

Tort "Paris-Brest"

Postat de diana_k

Tort  "Paris-Brest"

foile: punem apa la fiert cu sarea si adaugam untul, cand s-a topit oprim focul si turnam toata faina odata. Cu o lingura de lemn amestecam repede si energic pana se desfac toate cocoloasele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2016, 21:04
Wow, Rocsi! Ce minunății ies din mâinile tale!
la 16.06.2016, 21:08
Super, super dragalase!
la 16.06.2016, 21:22
Like!
la 16.06.2016, 21:37
Mirela, multumesc din suflet. Incerc si eu sa mai fac si cate ceva mai wow, imi place mult sa incerc lucruri mai deosebite, daca pot sa le numesc asa.
la 16.06.2016, 21:37
Multumesc mult Camelya

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking