Parisiene cu branza si marar

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
15 Mai 2016 | 8893 vizualizari
Parisiene cu branza si marar

Bune de pachetel la scoala ori la servici ;)

Ingrediente

Aluatul:

  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de zahar brun
  • 1/2 lingurita sare de Himalaya
  • 300 ml apa calduta
  • cca 450-500 gr. faina alba
  • 3 linguri seminte de mac
  • 50 gr. fulgi de ovaz
  • 2-3 linguri ulei de masline

Umplutura:

  • 250 gr. branza proaspata de vaci
  • 2 albusuri
  • 200 gr. telemea veche de oaie
  • 1 legatura marar verde

Pentru uns:

  • 2 galbenusuri de la oua de casa
  • seminte de susan negru

Mod de preparare

diluam drojdia, amestecand-o cu sarea si zaharul.

Adaugam apa calduta, apoi fulgii de ovaz si semintele de mac. Amestecam.

Inorporam faina iar la final,pentru ca aluatul sa se dezlipeasca de maini picuram putin ulei de masline.

Lasam aluatul astfel obtinut la dospit in loc ferit de curenti pentru o ora, pana isi dubleaza volumul.

Pregatim umplutura amestecand branza proaspata de vaci cu telemeaua veche de oaie, data pe razatoarea fina.

Incorporam cele doua albusuri in compozitie, apoi adaugam mararul verde si amestecam bine.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Impartim aluatul in 9 bile aproximativ egale.

Fiecare bila de aluat se intinde pa masa de lucru infainata, decupam jumatate din aluat in fasii, vezi foto, iar pe cealalta jumatate asezam umplutura de branza

Adunam capetele si rulam parisienele strans, apoi le aszam in tava tapetata cu folie de teflon sau hartie de copt, lasand destul loc intre ele pentru ca vor creste destul de mult in cuptor pana se coc.

Ungem parisienele cu galbenus batut, presaram seminte de susan negru si dam apoi tava la cuptor pentru 35 minute.

Vom obtine niste parisiene aramii, tare apetisante si gustoase.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parisiene cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style

Postat de Oana

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style

Nu am dat cantitati exacte, pune cat si ce iti place :) Mai intai unge foile de tortilla cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco, apoi rade deasupra cascaval Sofia, picura putin sos pesto...

Citeste continuarea

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

Postat de Bucataras

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

Cum se prepara Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce Începeți prepararea sosului bechamel: Într-o cratiță, topiți untul la foc mediu. Adăugați făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2016, 20:47
bun bun
la 15.05.2016, 20:58
yumyyy
la 15.05.2016, 21:16
bune bune
la 15.05.2016, 21:36
Iau si euuuuu
la 16.05.2016, 01:42

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking