Parizer de casa din carne de pui

Postat de rocsi_1612 in Mezel de casa
8 Mai 2022 | 8955 vizualizari
Parizer de casa din carne de pui

Am tot vazut aceasta reteta la cateva fete pe bucataras.ro si imi doream mult sa o incerc si eu. Caut sa pregatesc cat mai multe preparate in casa si sa cumpar tot mai rar din comert. Imi pare rau ca nu am facut cu mai mult timp in urma acest parizer. Chiar nu ma asteptam sa imi placa atat, atat, atat de mult! A iesit o bunatate, condimentat atat cat trebuie, o consistenta faina, perfect as spune eu. Si da, il voi prepara mai des dupa post, de asta sunt sigura!

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat (800 gr a avut)
  • 4 pulpe de pui superioare dezosate
  • 380 ml din supa in care a fiert carnea
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita praf de usturoi (sau 2 catei de usturoi)
  • 1 lingurita plina pudra de sfecla
  • boia de ardei dulce
  • 12 gr gelatina

Mod de preparare

Spalati carnea, pieptul de pui il taiati in sferturi. O puneti intr-o oala, turnati apa sa le acoperiti bine. Presarati sare, piper, foile de dafin si amestecati. Lasati sa fiarba la foc potrivit, pana carnea este bine patrunsa. Cand este gata, o scoateti intr-un bol cu o paleta. O lasati sa se raceasca. Strecurati 380 ml de supa, dar nu o aruncati pe restul, poate mai trebuie. Carnea rece o taiati bucati, o puneti intr-un robot de bucatarie. Presarati sare, piper, boia dulce, pudra de usturoi si de sfecla. Puneti gelatina la hidratat cu 4-5 linguri de supa rece. Incalziti cam 100 de ml din supa strecurata, dar sa nu o faceti prea fierbinte. O luati de pe foc, puneti gelatina hidratata si amestecati bine, sa se dizolve gelatina. Maruntiti carnea in robot, apoi puneti amestecul cu gelatina. Tot mixati, turnati si restul de supa. Trebuie sa obtineti o pasta, dar nu foarte subtire. Daca credeti ca este nevoie de mai multa supa, in afara de cele 380 ml mai puneti, dar e posibil sa mai aveti nevoie si de gelatina. Gustati sa vedeti daca mai trebuie condimente. Taiati o sticla de plastic de 2 litri (eu am folosit una de 1 litru si jumatate si a iesit plina), partea de sus, undeva mai jos de dop. Turnati amestecul in aceasta sticla, o mai bateti de masa, pentru a se aseza amestecul de pui. O acoperiti la gura cu folie si o dati la frigider, pana a doua zi. A doua zi, taiati usor sticla, cu un cutit bine ascutit, dar aveti grija sa nu taiati si parizerul. Il portionati si serviti cu mustar, legume, paine de casa. Este o mare bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parizer de casa din carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Parizer de casa

Postat de Lia1

Parizer de casa

1. Pieptul de pui il speli bine, il scurgi bine de apa si daca este nevoie, il tamponezi cu prosoape de hartie impaturite gros ca sa nu se lipeasca de carne. Il tai cuburi de vreo 2-3 cm cu...

Citeste continuarea

Pastramă din mușchiuleț de porc

Postat de panacris

Pastramă din mușchiuleț de porc

Se face o marinadă din toate ingredientele enumerate mai sus. Se pune mușchiluețul la marinat în amestec și se lasă la rece, acoperit de marinadă 48 de ore. După cele 48 de ore, se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 08.05.2022, 22:23
Interesant !
la 09.05.2022, 05:17
la 09.05.2022, 07:14
Bravo Rocsi !!! Este foarte bine ca sa gatim sanatos !!!
la 09.05.2022, 08:52
Bun! Mi-ar plăcea și mai mult din carne de porc și vită...
la 09.05.2022, 09:32

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking