Pariziene cu dovleac

Postat de Alepaty in Prajituri
29 Noi 2015 | 2711 vizualizari
Pariziene cu dovleac

Aceasta minunata reteta am vazut-o la Andreea, cateva zile mi-a tot luat ochii pe peretele site-ului si nu mi-a luat mult sa o fac si eu. Multumesc, a fost foarte buna!!!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 600 g faina 000
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri de unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • un praf de sare.

Umplutura:

  • 500 g dovleac razuit
  • 10 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei

Extra:

  • zahar pudra
  • un galbenus
  • 2-3 linguri de lapte rece

Mod de preparare

Mai intai am facut aluatul :

Faina se pune intr-un bol adanc, se pune oul, sarea, untul, uleiul. Separat laptele se incalzeste si se pune zaharul si drojdia si se lasa aprox. 15 minute sa fermeteze.

Dupa cele 15 minute se pune in bol peste faina si se face un aluat, care o sa iasa elastic si pufos intocmai cum spunea Andreea. :*

Se lasa la odihnit, eu am lasat cam 40 de minute.

Intre timp am pus dovleacul razuit, zaharul, uleiul intr-o cratita cu fund dublu si am lasat sa fiarba incet pana a scazut zeama.

Se lasa la racit.

Aluatul se imparte in bile, mie mi-au iesit 13 bile, se ia fiecare bila pe rand si se intinde cu sucitorul in forma ovala si se taie fasii pe o parte.

Se pune cu lingura umplutura de dovleac, acoperim cu partea de fasii taiate.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie pergament si se mai lasa in tava 30 de minute (eu nu am mai avut rabdare si le-am lasat doar 15 min.)

Se ung cu galbenus amestecat cu laptele rece.

Se da la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc.

Se pudreaza cu zahar pudra.

A iesit o bunatate!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Pariziene cu dovleac

Postat de caroline

Pariziene cu dovleac

Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 14 bucati pariziene .  Incepem prin a prepara aluatul :  Incalzim laptele impreuna cu zaharul . Laptele trebuie sa fie caldut NU...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2015, 15:15
delicioase
la 29.11.2015, 15:23
prezent!
la 29.11.2015, 15:26
Si eu prezent!
la 29.11.2015, 15:38
foarte bune!
la 29.11.2015, 15:50
Super buune

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking