Ingrediente
- 3 cani mari de hrisca fiarta
- 500 g ciuperci (de oricare aveti) champignon, galbiori, ghebe
- O mana hribi uscati pusi la inmuiat de cu seara pentru aroma (optional)
- 1 ceapa mare
- Ulei pentru prajit
- Sare dupa gust
- Piper dupa gust
- O legatura patrunjel
- O lingurita boia dulce
- o legatura mica de ceapa verde
- 1 ou (optional ) cand nu este post
Mod de preparare
Hrisca o dam la robot pana devine ca un piure.
Ceapa o tocam si o calim in 2 linguri ulei, pana devine aurie, adaugam ciupercile tocate si lasam la inabusit 20 minute la foc mic.
Dam deoparte, lasam la racit apoi le dam la robot pana devine o pasta, amestecam cu hrisca, adaugam patrunjelul si ceapa verde tocata, sarea, piperul si boiaua de ardei dulce.
Adaugam oul batut cand nu este post. Intr-o tigaie turnam un pic de ulei.
Cu mainele umede formam parjoale, apoi le prajim pana capata o crusta pe o parte si pe cealalta, scoatem pe un prosop de hartie. Se serveste cu castraveti murati, gogosari… legume sau cu ce va place. Separat se poate servi si cu un sos de rosii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale manastiresti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|