Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Postat de TAB1TA in Mancaruri cu carne
10 Mai 2020 | 17719 vizualizari
Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase O reteta de parjoale din Moldova sau chiftele suculente si gustoase! Pe placul tuturor. Mai ales copiii au mancat pe nerasuflate.
Merita incercata! Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: carne tocata, usturoi, ceapa, ou, sare si piper

Ingrediente

Ingrediente pentru Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase:

  • 500 g carne tocata amestec vita si porc
  • 1/2 capatana usturoi
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 2 chifle
  • 1 lingura rasa zahar (optional)
  • sare
  • piper
  • pesmet (optional)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Cum se prepara Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase:

Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se pun in apa la inmuiat cat sa le acopere. Si se lasa sa se inmoaie bine. Eu am pus 2 ca am zis sa le salvez ca erau deja tari. :))

Ceapa si usturoiul le-am dat prin robot sa se toace fin pana au devenit o pasta. Intr-un vas mai mare se pune carnea tocata. Se adauga ceapa si usturoiul. Apoi oul, sarea si piperul. Se scurge painea de apa. Dar nu de tot. Se amesteca bine totul pret de cateva minute bune. Am adaugat si zaharul pentru un plus de gust. Se amesteca pana se leaga totul bine.

Intr-o tigaie se pune ulei la incins. Se formeaza chiftelele. Se prajesc pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant. Intr-o cratita se toarna putina apa pe fund. Se aseaza chiftelele. Se pune cratita pe foc si se acopera cu capac. Se lasa in jur de 10 minute sa stea sub abur sau pana cand se evapora apa.

Se scot pe un platou si se servesc cu pofta mare. :)

Parjoale moldovenesti cu carne de pui, Parjoale moldovenesti , nici o reteta nu a  iesit mai buna decat reteta moldoveneasca.

Va recomandam cu drag si reteta Parjoale crocante cu legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pilaf cu carnati

Postat de bylaura

Pilaf cu carnati

Se spala orezul si se tine in apa rece, la inmuiat.  Intre timp se pune vasul la incalzit si se toaca legumele.  Se adauga lingura de ulei in oala, ceapa si morcovul cu putina...

Citeste continuarea

Tocana banateana cu galuste si carne de porc

Postat de sufletista

Tocana banateana cu galuste si carne de porc

In untura topita adaugam bucatile de carne, acoperim cu un capac si lasam pana ce se albeste carnea; dupa ce s-a prajit putin carnea, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2020, 00:33
la 11.05.2020, 08:04
Bune tare!
la 11.05.2020, 10:51
Motan
la 11.05.2020, 10:51
Ksenya multumesc frumos pentru apreciere.
la 11.05.2020, 14:13
Yamm!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking