Pasca

Postat de Sim0naWorld in Prajituri
10 Apr 2012 | 7705 vizualizari

Anul trecut am facut pentru prima oara Pasca. Fiind departe de casa, undeva in Danemarca :), m-am gandit sa aduc in casa noastra putin din traditiile noastre de bastina. Branza dulce postata ieri am facut-o pentru aceasta Pasca, ptr ca nu am gasit nicaieri in Dk branza dulce clasica! D-aia de gasim noi la taranii nostrii. A iesit o bunatate de Pasca, extrem de aromata si cu un altuat foarte pufos! Asta este Pasca de anul trecut... voi revenii si cu cea de anul asta! :)

Inapoi la reteta

Comentarii (35)

la 11.04.2012, 21:11
danamatei, iri_love, Retetegg, va multumesc ptr aprecieri!
la 12.04.2012, 21:19
Arata super.. ..fara multa coca ...maine o incerc pe asta sa vedem cum imi iese...desi am o problema ..nu am branza proaspata...aici in China gasesc doar crema de branza...asa ca sa sper ca o sa imi iasa....Poate imi spui cum ai facut branza dulce de casa ...Paste fericit si spor la gatit !
la 12.04.2012, 23:23
ancutaCH, am avut aceeasi problema in Dk, si atunci am facut prima oara branza dulce in casa. Mai jos ai link-ul catre reteta.
http://www.bucataras.ro/retete/branza-dulce-made-home-31838.html
Ma bucur ca iti place reteta, iar eu ti-o recomand cu drag.
Un Paste fericit va doresc!
la 14.04.2012, 07:54
Mulțumesc și pentru rețeta de brânzică...o să încerc cu prima ocazie când găsesc iaurtul ...pt că aici în China se găsește doar iaurt f.dulce și zemos...și doar câteodată (în funcție de aprovizionare) mai găsim brânză-feta, smântână și acum am fost foarte fericită că am găsit brânză cu smântână (unfel de brânză Făgăraș) și pe care am folosit-o la păscuță...Mai vroiam să te întreb dacă laptele pt brânzică poate fi UHT?...aici cumpăr numai ce scrie și în engleză pe el și astea UHT sunt singurele pt că lapte proapat de consum importat nu se gasește!...
Și să revin la păscuță....a ieșit super frumoasă...sper să fie și gustoasă...din cauza brânzei cu smântână nu am mai adaugat smântână dar deși am pus și cateva linguri de griș se pare că mai trebuia să pun câteva linguri si de făină....și cei drept am scăpat cam multe stafide....dar per ansamblu a ieșit ok....Ah...și compoziția de aluat am frământat-o și dospit-o la mașina de făcut pâine (aceiași timpi -30 min frământare și 1 oră dospire)...și din care am reușit sa fac 2 ”aluaturi” de păscuțe...una cu branza (rețeta ta!) și cea cu ciocolată (o sa pun rețeta în pagina mea)....
Merci mult încă odată! și Paște Fericit alături de cei dragi!
la 17.04.2012, 14:50
ancutaCH, iti multumesc ptr urari, desi cu intarziere (am fost plecata cateva zile! C=Acelasi ganduri bune iti trimit si eu, si sper ca ai avut niste sarbatori traditionale pline de bucurie!
Revenind la bucatareala noastra, abia astept sa vad postarile celor doua pascute Ma bucur tare mult ca ti-au iesit, chiar si cu ceva modificari (eu patesc frecvent sa modific retete, nu doar din lipsa de ingrediente ).
Nu am incercat niciodata sa fac branza din lapte UHT, dar... cred ca poti incerca dintr-o cantitate mai mica, iar in loc de iaurt poti pune smantana.
Ma interesez mai bine si revin cu informatii!
Te pup si-ti doresc o saptamana minunata!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking