Pasca

Postat de Sim0naWorld in Prajituri
10 Apr 2012 | 7679 vizualizari
Pasca

Anul trecut am facut pentru prima oara Pasca. Fiind departe de casa, undeva in Danemarca :), m-am gandit sa aduc in casa noastra putin din traditiile noastre de bastina. Branza dulce postata ieri am facut-o pentru aceasta Pasca, ptr ca nu am gasit nicaieri in Dk branza dulce clasica! D-aia de gasim noi la taranii nostrii. A iesit o bunatate de Pasca, extrem de aromata si cu un altuat foarte pufos! Asta este Pasca de anul trecut... voi revenii si cu cea de anul asta! :)

Ingrediente

  • Ingrediente aluat
  • 0,5 kg faina
  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 0,25 l lapte
  • 10 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g ulei pentru framantat
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Ingredinete pentru umplutura:
  • 600 g branza dulce facuta in casa
  • stafide
  • esenta rom
  • 4 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri smantana
  • 200 g zahar
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • cca 50 ml lapte dulce

Mod de preparare

Se pregateste aluatul: Se incalzeste laptele cu zaharul, sarea si coaja de lamaie. Drojdia se pune in putin lapte caldut. Se pune faina peste care se adauga laptele caldut (nu fierbinte!!!), ouale, drojdia dizolvata, apoi uleiul caldut, treptat. Se framanta bine bineee. Se lasa la crescut 1-1,30 ore.

Stafidele se pun in apa in care s-au adaugat cateva picaturi de esenta de rom si se lasa cateva ore. Cat aluatul creste, se pregateste umplutura:

Se bat ouale cu zaharul. Se adauga branza dulce treptat, amestecand cu mixerul. Se adauga smantana si vanilia si se mixeaza. Se adauga faina si stafidele scurse. Se amesteca bine compozitia si se da la frigider.

Cand aluatul a crescut se imparte in doua parti: 1/3 si 2/3. Se unge cu ulei o forma rotunda (22 cm) si se pune hartie de copt. Se intinde cu sucitorul 2/3 din aluat, astfel incat aluatul sa treaca peste marginea formei. Se pune umplutura, deasupra se intinde o foaie din restul de aluat (oprind o cantitate si pentru decor). Se da la cuptor ptr o ora sau pana este gata (in functie de cuptor).

UPDATE: Am uitat sa precizez ca inainte cu cateva minute ca pasca sa fie gata am uns-o cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Postat de Bucataras

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata: Incălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecă...

Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Postat de mirela0911

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2012, 19:58
la 10.04.2012, 20:19
yammy!
la 10.04.2012, 20:19
imi place
la 10.04.2012, 20:24
MotanLaOale, mikidaniro, Maria68,
la 10.04.2012, 20:36
tare buna, si arata foarte bine

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking