Ingrediente
- Ingrediente aluat
- 0,5 kg faina
- 2 oua
- 125 g zahar
- 0,25 l lapte
- 10 g drojdie
- 1/2 lingurita sare
- 100 g ulei pentru framantat
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- Ingredinete pentru umplutura:
- 600 g branza dulce facuta in casa
- stafide
- esenta rom
- 4 oua
- 2 linguri faina
- 2 linguri smantana
- 200 g zahar
- Pentru uns:
- 1 galbenus
- cca 50 ml lapte dulce
Mod de preparare
Se pregateste aluatul: Se incalzeste laptele cu zaharul, sarea si coaja de lamaie. Drojdia se pune in putin lapte caldut. Se pune faina peste care se adauga laptele caldut (nu fierbinte!!!), ouale, drojdia dizolvata, apoi uleiul caldut, treptat. Se framanta bine bineee. Se lasa la crescut 1-1,30 ore.
Stafidele se pun in apa in care s-au adaugat cateva picaturi de esenta de rom si se lasa cateva ore. Cat aluatul creste, se pregateste umplutura:
Se bat ouale cu zaharul. Se adauga branza dulce treptat, amestecand cu mixerul. Se adauga smantana si vanilia si se mixeaza. Se adauga faina si stafidele scurse. Se amesteca bine compozitia si se da la frigider.
Cand aluatul a crescut se imparte in doua parti: 1/3 si 2/3. Se unge cu ulei o forma rotunda (22 cm) si se pune hartie de copt. Se intinde cu sucitorul 2/3 din aluat, astfel incat aluatul sa treaca peste marginea formei. Se pune umplutura, deasupra se intinde o foaie din restul de aluat (oprind o cantitate si pentru decor). Se da la cuptor ptr o ora sau pana este gata (in functie de cuptor).
UPDATE: Am uitat sa precizez ca inainte cu cateva minute ca pasca sa fie gata am uns-o cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|