Ingrediente
- 180 gr branzica de casa cu stafide de la Covalact
- 450 gr branza de vaci cu stafide si vanilie Raraul
- 450 gr branza de vaci pentru placinte si prajituri Raraul
- 10 oua
- 200 gr stafide
- 300 gr zahar pudra
- 1 fiola esenta de rom
- 250 ml margarina Unirea Experta lichida(sau margarina normala pe care o topim si o lasam la racit)
- 100 gr smantana
- 100 gr faina
- 1 praf de sare
- 1 plic praf de copt
- GLAZURA:
- 200 gr zahar
- 2 linguri apa
- 1 lingurita amidon alimentar
- 2 linguri apa
- 50 gr ciocolata
- fulgi de ciocolata
- 50 gr nuca
Mod de preparare
Amestecam toate felurile de branza si punem la scurs cu putin timp inainte.
Stafidele le punem in esenta de rom cu cateva ore inainte.
Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si batem bine. Incorporam si galbenusurile, treptat, apoi margarina lichida, branza, smantana, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, stafidele si omogenizam bine compozitia.
Tapetam un vas termorezistent cu hartie de copt in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, pana se rumeneste frumos aluatul (verificam cu scobitoarea). Lasam sa se raceasca, dam jos hartia de copt si transferam pe o farfurie mai mare.
Pregatim glazura:
Amestecam bine amidonul cu laptele.
Caramelizam zaharul intr-o craticioara, stingem cu apa. Adaugam amidonul stins in lapte si apoi ciocolata si amestecam repede pana se topeste ciocolata.
Turnam peste pasca si nivelam, apoi presaram deasupra alune zdrobite si fulgi de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|