Pasca caramel

Postat de RuxyRux in Prajituri
15 Apr 2014 | 11661 vizualizari
Pasca caramel

O pascuta delicioasa, fina, care de fapt este o prajitura in toata regula:) Inspiratia mi-a venit de la prajitura cu branza si iaurt, a carei amintire nu-mi dadea pace :)))) ( atat de delicioasa a fost) si-am transformat-o in cativa pasi in aceasta pasca incredibila pe care va recomand din toata inima sa o probati...merita savurata pana la utlima lingurita :)

Ingrediente

  • 230 gr faina
  • 230 gr iaurt grecesc
  • 230 gr zahar
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 150 gr unt
  • 3 oua mari
  • vanilie
  • un praf de sofran indian
  • coaja rasa de la o portocala
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Crema de branza dulce:
  • 500 gr branza dulce
  • vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri iaurt grecesc( cu varf)
Caramel:
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri zahar brun
  • 3 linguri cu varf de smantana grasa
Decor:
  • coaja de portocala caramelizata
  • frunze de menta

Mod de preparare

Din aceasta cantitate ne ies doua bucati si fac precizarea ca sosul caramel ajunge doar pentru o pasca:

Topim la foc mic untul.

Separam ouale pentru blat: punem albusurile intr-un bol si le batem spuma impreuna cu o lingura de zahar pudra.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de sare, vanilia foarte bine. Adaugam in urmatoarea ordine:  iaurtul, coaja de portocala, zeama de lamaie, sofranul, faina si praful de copt. Urmeaza sa punem untul topit si racit si sa mai mixam 1/2 de minut.  Oprim mixerul. Adaugam si albusul batut spuma si il vom incorpora cu o lingura de jos in sus prin invaluire. Aceasta este compozitia pentru blat pe care o vom imparti si aseza in doua tavi( forme) gata tapetate cu foaie de copt. Marginile formelor le-am tapetat cu ulei si faina( stilul clasic)

Ne vom ocupa de crema( sau daca putem face asta din timp si sa tinem compozitia le rece si mai bine):

Mixam galbenusurile cu zaharul, vanilia, branza dulce, coaja de lamaie, apoi adaugam si iaurtul. amestecam usor si punem si albusurile pe care le-am batut spuma ca la bezea, pe acestea le vom incorpora cu o lingura( paleta) de jos in sus prin invaluire. Impartim si aceasta compozitie in doua parti si punem cu lingura deasupra blaturilor, apoi vom nivela usor cu o spatula. Pe una din pasti am presarat in forma de cruce cacao si cu o lingurita am amestecat-o usor in compozitie.

Coacem pastile pentru aproximativ 40 sau 45de minute la 180 de grade.

Lasam pastile sa se raceasca apoi le intoarcem pe platouri.

Intre timp intr-o tigaie am pus untul, apa, zaharul si la foc mic l-am caramelizat usor. am stins cu smantana si am amestecat pana s-a format sosul.

Cand s-a racit putin l-am turnat cu lingura deasupra pastii. ( Caramelul ajunge pentru o singura pasca).

Decoram dupa inspiratie< aveti grija daca puneti frunzulite de menta...caramelul  cald e rapid si le papa :)))) si servim cu placere...e o minunatie acest desert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (59)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pasca cu branza si caramel

Postat de ela

Pasca cu branza si caramel

Amestecam toate felurile de branza si punem la scurs cu putin timp inainte. Stafidele le punem in esenta de rom cu cateva ore inainte. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2014, 22:46
yuuummmmm cred ca e supeeeer delicioasa cu caramel
la 15.04.2014, 22:48
Ruxy, ce bunatate ai adus! Cred ca visez asta la noapte
la 15.04.2014, 22:50
Cat de buna trebuie sa fie! Ii simt mirosul
la 15.04.2014, 22:51
E minunata Deyyy ...garantez pentru ea
la 15.04.2014, 22:51
Merisor drag..chiar o mare bunatate...doua pasti au disparut azi rapid Multumesc mult!

Vezi toate comentariile (59)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking