Pasca fara aluat

Postat de Lia1 in Prajituri
23 Apr 2014 | 14376 vizualizari
Pasca fara aluat

Ma scuzati ca aduc abia acum reteta de Pasca, dar am fost plecata (acolo am preparat-o) si cum timpul zboara, sper sa fie de folos pentru la anul. Pentru mine, sarbatoarea Pastelui nu are nici un farmec intre betoanele de la Bucuresti, ci in locurile vacantelor petrecute la bunici, inconjurata de flori, multa verdeata si traind obiceiurile locului pastrate cu sfintenie, care au un farmec aparte. S-a jucat hora de Pasti prin ploaie dar vremea ne-a lasat apoi sa ciocnim un ou rosu si sa mancam o felie de pasca in lumina razelor de soare. Pentru ca noi am fost calatori si timpul alocat prepararii redus, am ales o reteta de "Pasca fara aluat" care ne-a placut foarte mult. Daca doriti sa aiba o textura mai fina, puteti sa o preparati cu branza de vaci dulce amestecata cu smantana, caz in care mariti cantitatea de gris, ca sa nu se lase, fiind mai umeda. Eu am gatit cu branza de vaci de la piata, de la sibieni, pentru ca este mai grasa si are gust mai bun decat cea din supermarket, si cu oua de tara. Reteta am salvat-o din blogul Adinei, careia ii multumesc pentru idee. Daca doresti, poti sa pudrezi portia inainte de servire cu zahar pudra, sau toata pasca. Felia mea, musai am mancat-o din "farfuria cu pitic" pe care "ne bateam" toti verisorii atunci cand ne strangeam in casa bunicilor (numai aceasta mai ramasese intreaga), care dintre noi sa mancam din ea. :)

Ingrediente

  • 1 kg branza dulce de vaci mai uscata (sau branza Lacteea 20% grasime)
  • 200 g unt (moale, la temperatura camerei)
  • 7 oua
  • 150 g stafide
  • 250 g zahar
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 40 g faina
  • 100 g gris de grau (suplimentati daca folositi branza amestecata cu smantana)
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie

Mod de preparare

1. Cu cateva ore inainte de preparare, sau de seara pentru dimineata, scoti untul din frigider ca sa se inmoaie la temperatura camerei.

2. Pregatesti o tava rotunda cu diametrul de 26-28 cm si o imbraci in hartie de copt. Ca sa ia forma usor, eu o cocolosesc inainte ca sa nu mai stea rigida si apoi o intind.

3. Dai lamaia pe razatoare si apoi o storci de zeama. 

4. Stafidele le lasi la inmuiat in sucul de lamaie obtinut. 

5. Intr-un castron mare mixezi untul si sarea  pana ce formeaza o pasta cremoasa. 

6. Separi galbenusurile de albusuri.

7. Galbenusurile le freaci cu zaharul si vanilia.

8. Preincalzesti cuptorul la cca. 175 °C 

9. Pui branza amestecata cu stafidele+zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie peste unt si amesteci.

10.Torni amestecul din galbenusuri peste branza.Omogenizezi.

11.Presari acest amestec cu faina, grisul si praful de copt si amesteci pana omogenizeaza.

12.Bati cu mixerul albusurile pana cand se intaresc. 

13.Le incorporezi in restul preparatului, amestecand usor cu o paleta cu miscari de jos in sus. 

14.Aluatul astfel format il pui in tava, pe hartia de copt. 

15.Coci pasca  in cuptorul preincalzit la cca. 175 °C, timp de cca. 60 minute. Dupa ce opresti focul, mai tii tava cu pasca in cuptorul oprit pentru inca 10 minute, apoi o lasi la racit in tava sau o scoti cu hartie cu tot din tava si o transferi pe un gratar. Dupa ce s-a racit, dezlipesti hartia. Daca cineva doreste, poti sa pudrezi portia inainte de servire cu zahar pudra, sau toata pasca. Noi nu am vrut-o foarte dulce.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Retete similare

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Postat de mirela0911

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se...

Citeste continuarea

Desert pasca dulce fara aluat

Postat de mirela0911

Desert pasca dulce fara aluat

Intr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2014, 19:25
buna buna
la 23.04.2014, 19:28
e foarte buna si fara aluat, eu asa o prefer -d>
la 23.04.2014, 19:29
super
la 23.04.2014, 19:46
Tare buna
la 23.04.2014, 19:49
O minune de pasca ai facut

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking