1. Cu cateva ore inainte de preparare, sau de seara pentru dimineata, scoti untul din frigider ca sa se inmoaie la temperatura camerei.
2. Pregatesti o tava rotunda cu diametrul de 26-28 cm si o imbraci in hartie de copt. Ca sa ia forma usor, eu o cocolosesc inainte ca sa nu mai stea rigida si apoi o intind.
3. Dai lamaia pe razatoare si apoi o storci de zeama.
4. Stafidele le lasi la inmuiat in sucul de lamaie obtinut.
5. Intr-un castron mare mixezi untul si sarea pana ce formeaza o pasta cremoasa.
6. Separi galbenusurile de albusuri.
7. Galbenusurile le freaci cu zaharul si vanilia.
8. Preincalzesti cuptorul la cca. 175 °C
9. Pui branza amestecata cu stafidele+zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie peste unt si amesteci.
10.Torni amestecul din galbenusuri peste branza.Omogenizezi.
11.Presari acest amestec cu faina, grisul si praful de copt si amesteci pana omogenizeaza.
12.Bati cu mixerul albusurile pana cand se intaresc.
13.Le incorporezi in restul preparatului, amestecand usor cu o paleta cu miscari de jos in sus.
14.Aluatul astfel format il pui in tava, pe hartia de copt.
15.Coci pasca in cuptorul preincalzit la cca. 175 °C, timp de cca. 60 minute. Dupa ce opresti focul, mai tii tava cu pasca in cuptorul oprit pentru inca 10 minute, apoi o lasi la racit in tava sau o scoti cu hartie cu tot din tava si o transferi pe un gratar. Dupa ce s-a racit, dezlipesti hartia. Daca cineva doreste, poti sa pudrezi portia inainte de servire cu zahar pudra, sau toata pasca. Noi nu am vrut-o foarte dulce.
Sa va fie de folos!