Pască cu brânză sărată

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
26 Apr 2015 | 12607 vizualizari
Pască cu brânză sărată

Ingrediente

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspătă
  • apă călduță cât cuprinde

Umplutură:

  • 300 g branza de oaie
  • 175 g crema de telemea
  • sare dupa gust
  • 5 lg smântână
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș pt uns

Mod de preparare

Aluatul:

Se face o maia din putina apă călduță,  făină și drojdia. Se lasă să crească putin dupa care se toarnă peste făina amestecată cu sarea. Se frământă un aluat moale, nelipicios și se lasă sa dospeasca până își dubleaza volumul.

Umplutura:

Se amestecă toate ingredientele pana obținem o compoziție cremoasă. Se condimentează cu sare după gust.

Se întinde aluatul in formă rotundă și se așează foaia inttr-o tavă de tarta unsă cu ulei. Se pune umplutura, se niveleaza și se aduc marginile aluatului peste umplutură doar putin. Surplusul se taie cu un cuțit și se modeleaza cu palmele un sarpe care se va răsuci si se pune peste pască in forma de cruce. Se unge aluatul cu galbenusul amestecat cu putina apă dupa care se da la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute pana se rumenește frumos deasupra.

Se scoate din cuptor, se stropește cu puțină apa pe margini si se acoperă cu un prosop de bucatarie.

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pască cu brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pasca cu branza sarata

Postat de mirela0911

Pasca cu branza sarata

Aluatul: Se cerne faina intr-un vas. Se amesteca cu sarea. Se face o gropita mica in mijloc si se pune drojdia si zaharul. Se toarna 100 ml lapte caldut si se lasa timp de 10 minute sa...

Citeste continuarea

Desert pasca cu branza

Postat de abetina

Desert pasca cu branza

Se cerne faina de grau intr-un vas, peste faina adaugam drojdia stinsa cu zahar, un pic de sare si lapte dulce caldut ca apa de vara, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta, coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2015, 20:35
am salvat-o
la 26.04.2015, 20:44
ce super e
la 26.04.2015, 20:48
Ce bunatate ai facut!
la 26.04.2015, 21:03
ce bunatate
la 26.04.2015, 21:29
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking