Pasca cu branza, stafide si ananas

Postat de Sim0naWorld in Dulciuri
4 Mai 2015 | 2494 vizualizari
Pasca cu branza, stafide si ananas

Ingrediente

Aluat:

  • 0,5 kg faina Baneasa 000
  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 220 ml lapte dulce
  • 10 g drojdie proaspata
  • ½ lingurita sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 ml ulei ptr framantat

Umplutura:

  • 1 kg branza dulce de vaca
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie
  • 5 oua
  • 100 g zahar pudra
  • stafide + 1 esenta rom
  • ½ conserva ananas in compot SUNFOOD

Pentru uns:

  • 1 ou mic
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat vor trebuie sa fie la temparatura camerei, asadar le-am scos cu cateva ore inainte. Laptele, zaharul, sarea si coaja de lamaie le-am pus intr-un vas si am incalzit laptele pana s-a topit zaharul. Am lasat sa se raceasca pana a ajuns la o temperatura suportabila ptr deget. Intr-un castronel am amestecat drojdia cu o lingurita de zahar si cateva linguri de lapte caldut. Am pus si un praf de faina si am lasat maia la crescut vre-o 15 minute.

Faina am cantarit-o (din pacate am constatat ca lipsesc cateva zeci de grame din pungile de faina sau alte alimente) si am cernut-o intr-un bol adanc. In faina am spart ouale si am amestecat; am adaugat maia si am continuat amestecarea; am turnat treptat si laptele caldut amestecand pana am obtinut un aluat legat, pe care am continuat sa-l framant cu mana. In functie de calitatea fainii se mai poate completa cu faina, dar la acest tip de faina ar trebui sa fie suficient.

Aluatul l-am framantat bine-bine timp de cca 30 minute, adaugand treptat uleiul, iar cand a capatat o consistenta elastica l-am pus la crescut intr-un castron adanc, pe care l-am acoperit cu o folie alimentara si l-am lasat la un loc ferit de curent pentru o ora. Umplutura: stafidele le-am pus in apa calduta si esenta de ros si se lasa cel putin o ora la hidratat. Branza, ouale, zaharul, praful de budinca, stafidele scurse bine (stranse bine in pumn) si bucatile de ananas scurse si taiate marunt, le-am amestecat bine pe toate.

Cand aluatul si-a dublat volumul l-am pus pe masa unsa si l-am impartit in 2 parti - 1 parte cam 2/3 din aluat, pe care l-am intins cu sucitorul si l-am pus intr-o forma rotunde unsa si tapetata cu hartie de copt, lasand putin aluat peste marginile formei. Cealalta parte – 1/3, am impartit-o in 3 bucati, din care am facut 3 suluri pe care le-am impletit. Peste aluatul din forma am pus crema de branza, am adus aluat de pe margine, iar peste el am pus snurul impletit de aluat.

Am lasat la crescut cca 30 minute, apoi am dat la cuptorul preincalzit pentru o ora la 1800C. Cu 10 minute inainte de a opri focul, am scos forma si am uns pasca cu un ou amestecat cu un plic de zahar vanilat. Am scos pasca din cuptor si am lasat-o in forma pana la racire completa, apoi am scos din forma si am portionat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza, stafide si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mini-checuri cu cacao si zmeura

Postat de Pungasa_Rogue

Desert mini-checuri cu cacao si zmeura

Se topeste untul si se lasa deoparte. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu gem de caise

Postat de katty

Desert cornuri cu gem de caise

Cernem faina intr-un vas adanc. Intr-o cana punem drojdia cu o lingurita de zahar. Adaugam putin lapte caldut si 1-2 linguri faina. Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia, ouale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2015, 18:05
minunata!!!
la 04.05.2015, 18:07
Ooo, buna combinatie!
la 04.05.2015, 18:16
Foarte buna si frumoasa a iesit!
la 04.05.2015, 18:20
buna buna
la 04.05.2015, 18:29

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking