Pasta de fasole verde

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
20 Mar 2020 | 5292 vizualizari
Pasta de fasole verde

Am văzut aici, pe site, o rețetă cu piure de fasole verde și atunci m-am gândit că pot face și eu o pastă pentru micul dejun, atât de binevenită acum, când mâncăm de post și când nu mai avem zacuscă.  Am folosit fasolea verde de la congelator, fiartă dinainte, așa că relativ ușor și repede, am făcut această pastă gustoasă și economică.

Ingrediente

  • 200 grame de fasole verde, de la congelator
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 cățel de usturoi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru servit:
  • pâine prăjită
  • roșii
  • măsline

Mod de preparare

Se scoate cu o seară înainte de preparare fasolea congelată din congelator și se lasă în strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se zvântă și se șterg cu hârtie absorbantă.

Se taie mărunt ceapa și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Se pisează cățelul de usturoi.

Când fasolea s-a decongelat și s-a scurs de lichid, se taie în bucăți mai mici și se mixează fin în blender.

În pasta de fasole verde se adaugă: ceapa călită, cu tot cu uleiul în care s-a înmuiat și usturoiul pisat, după care se omogenizează compoziția.

Se condimentează după gust pasta de fasole verde cu: sare, piper, oregano și se omogenizează.

Se pune pasta de fasole verde într-un bol, se decorează și apoi se poate servi, cu pâine prăjită, măsline și roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Mancare de fasole verde cu naut

Postat de katty

Mancare de fasole verde cu naut

Taiem morcovul semirondele, ardeiul gras cubulete si ceapa fin. Intr-o cratita punem la calit legumele in uleiul incins. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam fasolea verde, apoi acoperim cu apa...

Citeste continuarea

Supa crema de legume

Postat de MotanLaOale

Supa crema de legume

Zarzavaturile se curata, se spala si se taie bucati potrivite. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul, telina, se caleste 2-3 minute, se pune putina apa si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2020, 09:31
la 20.03.2020, 09:49
Interesant!
la 20.03.2020, 10:22
Mulțumesc frumos, Cristina!
la 20.03.2020, 22:27
Yami! Ce buna este!
la 21.03.2020, 09:06
Da, este foarte bună, mai ales când zacusca s-a terminat... Mulțumesc frumos, Oana!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking