Pasta de post, din masline negre

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
13 Apr 2019 | 4170 vizualizari
Pasta de post, din masline negre

Pentru un mic dejun de post, dacă v-ați săturat de zacuscă, brânză tofu și pateu vegetal, vă recomand această pastă de măsline negre, sănătoasă și absolut naturală, foarte rapid și ușor de preparat, din puține ingrediente și cu un gust excelent. Chiar și cei care nu țin post o agreează, ca pe ceva rafinat și bun ca aperitiv, inclusiv la mesele festive.

Ingrediente

  • 250 grame de măsline negre, fără sâmburi
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de oregano
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • sare (dacă mai este nevoie)
  • piper
  • Pentru decor:
  • roșii cherry
  • feliuțe de măsline
  • verdeață

Mod de preparare

Măslinele se spală sub jet de apă, se scurg bine și se fac pastă, date printr-un blender, mixer vertical, sau mărunțitor.

Se adaugă și cei doi căței de usturoi, se mixează și se amestecă bine compoziția.

La urmă se adaugă: oregano, piperul, cele două linguri de ulei de măsline și zeama de lămâie. Se omogenizează și dacă mai este nevoie, se adaugă și sare, după gust.

Se servește pe pâine prăjită și se decorează frumos, după gustul fiecăruia.

În zilele cu dezlegare la pește, sau de dulce, se poate adăuga și anșoa (anchois).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de post, din masline negre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Scovergi reteta clasica

Postat de merisor67

Scovergi reteta clasica

Preparăm apoi maiaua. Într-un bol, frecăm drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi adaugăm 150 ml apă călduță, omogenizăm, adăugăm o mână de făină și...

Citeste continuarea

Piure de bob

Postat de Ksenya

Piure de bob

Bobul se alege, se spala si se pune intr-o oala, se adauga apa si se pune pe foc, cand da in clocot, se lasa 3-4 minute, apoi se opreste flacara si se lasa pana a doua zi, acoperit cu capac. In...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2019, 19:50
Imi place reteta , suna si arata bine, asa ca o voi testa sigur!
la 13.04.2019, 19:58
Ina, mă bucur mult că-ți place...! Să știi că merită să o încerci, chiar în cantitate dublă...! Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 13.04.2019, 21:45
la 14.04.2019, 10:32
Imi plac maslinele, sigur imi place si pasta!
la 14.04.2019, 11:12
Buna!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking