Ingrediente
- 250 grame de măsline negre, fără sâmburi
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1/2 linguriță de oregano
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- sare (dacă mai este nevoie)
- piper
- Pentru decor:
- roșii cherry
- feliuțe de măsline
- verdeață
Mod de preparare
Măslinele se spală sub jet de apă, se scurg bine și se fac pastă, date printr-un blender, mixer vertical, sau mărunțitor.
Se adaugă și cei doi căței de usturoi, se mixează și se amestecă bine compoziția.
La urmă se adaugă: oregano, piperul, cele două linguri de ulei de măsline și zeama de lămâie. Se omogenizează și dacă mai este nevoie, se adaugă și sare, după gust.
Se servește pe pâine prăjită și se decorează frumos, după gustul fiecăruia.
În zilele cu dezlegare la pește, sau de dulce, se poate adăuga și anșoa (anchois).
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de post, din masline negre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|