Salata de conopida
Postat de mihaelar63
Conopida se spala si se desface buchetele. Fierbeti conopida 10 minute in apa cu bicarbonat. Folosirea bicarbonatului va ajuta la o mai buna digestie. Lasati...
Citeste continuareaVa invit in Grecia astaz. Ktipiti cunoscuta si sub numele de Tirokafteri este o pasta de tartinat servita de obicei ca mezze (antreu). Baza este branza greceasca feta, iaurt, piment iute, ardei copti, rosii , ulei de masline, usturoi , origano etc. Am facut o varianta cu rosii si fara ardei https://www.blogulluicatalina.com/2020/06/pasta-de-tartinat-ktipiti-cu-branza.html
Ingrediente
Mod de preparareTaiati rosia, ceapa si usturoiul bucati. Spalati ierburile, taiati rosiile ucate bucatele. Mixati branza cu smantana, uleiul, ierburile, rosiile, ceapa si usturoiul pana obtineti o crema. Condimentati. Varsati intr-un bol si dati la rece 30 de minute minimum. Decorati cu flori de arpagic , busuioc, menta si un pic de ulei de masline. O puteti servi cu paine completa sau cu bastonase de castravete (cruditati). Puteti asezona o salata sau o puteti tartina pe paine cu cereale . Pastrati-o la rece intr-o borcan sau cutie etansa. Foarte gustoasa si parfumata. Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de tartinat Ktipiti cu branza feta si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|
Postat de mihaelar63
Conopida se spala si se desface buchetele. Fierbeti conopida 10 minute in apa cu bicarbonat. Folosirea bicarbonatului va ajuta la o mai buna digestie. Lasati...
Citeste continuareaPostat de Bucataras
Pune pastele intr-un bol incapator si adauga peste acestea restul ingredientelor: fasolea rosie, porumbul, maslinele, rosiile cherry, tonul, caperele, ardeiul kapia si nu in ultimul...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|