Ingrediente
- Paste proaspete
- 1 ceapa mica rosie
- 1 dovlecel zucchini potrivit
- unt
- 1/2 cutie smantana italieneasca(panna)
- 1-2 catei de usturoi
- Parmezan ras
- peperoncino,sare,piper,oregano
Mod de preparare
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in unt.
Dupa cateva minute se adauga dovlecelul spalat bine si dat pe razatoarea mare cu tot cu coaja.
Se pune putina apa si se lasa la foc mic sa fiarba.
Dupa aproximativ 5-10 minute se adauga smantana si condimentele,se amesteca bine si se pune si usturoiul strivit si zeama de lamaie,se lasa cateva minute dupa care se ia de pe foc.
Intr-o craticioara se pune apa cu putina sare,cand incepe sa fiarba apa se adauga pastele,se lasa 5-6 minute(difera in functie de paste),se gusta,iar cand sunt "al dente",se pun intr-o strecuratoare(dar nu se scurg complet de apa).
Punem pastele peste sos,presaram parmezan ras,amestecam bine si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta fresca con zucchini e panna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
|