Pastai cu rosii si sos de ceapa si usturoi

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
20 Oct 2017 | 12753 vizualizari
Pastai cu rosii si sos de ceapa si usturoi

O mâncare de post foarte gustoasă, pe care o putem pregăti atât vara, când sunt păstăi proaspete, cât și iarna, când le putem folosi pe cele conservate, la borcan, sau la congelator.

Ingrediente

  • 400 grame de păstăi
  • 2 cepe
  • 2 roșii mari
  • 6 căței de usturoi
  • 200 ml suc de roșii (sau 2 linguri de pastă de tomate)
  • 1 lingură de făină
  • 1 linguriță de zahăr
  • sare
  • piper
  • ulei pentru călit

Mod de preparare

Se rup codițele la păstăi, se spală bine și se opăresc câteva minute în apă cu sare, după care se strecoară de apă.

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie. Ceapa se taie mare și se călește în ulei suficient, până devine transparentă. Între timp, se taie mărunt usturoiul.

Roșiile se spală, se curăță și se taie bucăți mari.

După ce s-a înmuiat ceapa, se pune la călit și usturoiul, peste ceapă, iar apoi roșiile tăiate.

Când s-au înmuiat toate legumele, se adaugă 2 pahare de apă și se lasă câteva minute să fiarbă înăbușit. Apoi se adaugă și păstăile strecurate de apă și se lasă oala la fiert înăbușit, la foc mic.

Între timp se amestecă făina cu zahărul și sucul de roșii, după care se toarnă în oală, peste legumele care fierb. Dacă folosiți pastă de tomate, va trebui să subțiați amestecul cu puțină apă. Se supraveghează mâncarea să nu se prindă de fundul oalei.

După câteva minute se condimentează cu sare și piper și se oprește focul de la aragaz. 

Mâncarea de păstăi cu roșii se servește caldă, cu felii de pâine prăjită puțin (rumenită, doar, nu arsă).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu rosii si sos de ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancarica de fasole verde cu sos de rosii

Postat de ctlina

Mancarica de fasole verde cu sos de rosii

Într-o cratiță adinca, se aduce la fierbere un litru de apa . Adaugăm o linguriță de sare grunjoasă și fasolea verde . Lasam să fiarba 15 minute. Treceți apoi fasolea verde in...

Citeste continuarea

Pastai verzi cu carnat chorizo si sos de rosii

Postat de ctlina

Pastai verzi cu carnat chorizo si sos de rosii

Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile verzi curatate.  Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un jet...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2017, 16:04
la 20.10.2017, 16:09
Nu zic ca nu-s bune, dar nu fac un obicei sa le mananc
la 20.10.2017, 16:12
Clementina, sunt foarte bune. Tu pierzi, dacă nu mănânci! Eventual, poți pune în farfurie niște ...coaste și atunci va fi pe placul tău. Oricum, mâncarea asta de păstăi poate fi și o garnitură la ceva cărniță...
la 20.10.2017, 16:13
ceva in genul asta o sa fac si eu azi, minunata mancarica
la 20.10.2017, 16:18
Mulțumesc, Anca!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking