Ingrediente
- 500 grame păstăi
- 8-10 linguri de smântână
- 1 lingură de făină
- 1 ceapă
- ulei sau unt pentru călit ceapa
- 4 căței de usturoi
- 1 legătură de mărar
- 1/2 linguriță de Vegeta
- sare
- piper
- apă
Mod de preparare
Se rup capetele de la păstăi, se spală bine în câteva ape și apoi se opăresc în apă clocotită, timp de 10 minute.
Între timp, se curăță ceapa, se spală, se șterge cu un prosop de hărtie și se călește în ulei sau unt, având grijă să nu se ardă, ci doar să se înmoaie.
Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Usturoiul se curăță, se spală și se taie mărunt.
Se amestecă smântâna cu făina și condimentele, subțiindu-se apoi (dacă este cazul) cu 2 linguri de apă.
Păstăile opărite se strecoară de apă și se pun peste ceapa călită. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt, două pahare de apă și se lasă să fiarbă înăbușit 5-7 minute. Se adaugă amestecul de smântână, condimente și apă și se mai lasă la fiert câteva minute, având grijă ca mâncarea să nu se prindă de fundul cratiței, dacă nu este antiaderentă.
Păstăile cu smântână se servesc calde (cu mărar, cine dorește).
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|