Ciorbita de pastai cu smantana

Postat de RODIMUR in Ciorbe
1 Sep 2017 | 8617 vizualizari
Ciorbita de pastai cu smantana

O ciorbiță foarte bună și consistentă, grație smântânii. Eu am pus și un ou, dar se poate face foarte bine și fără (chiar mai bine!). Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță.

Ingrediente

  • 300 grame păstăi verzi
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 țelină mică
  • 2 cepe
  • 2 roșii
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 6-7 linguri încărcate de smântână grasă
  • 1 ou (facultativ)
  • ulei pentru călit ceapa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Păstăile se aleg tinere, verzi, fragede și fără ațe. Se curăță de codițe, se spală și se taie atât cât să încapă în lingură (să nu atârne). Se pun păstăile la fiert într-o oală cu multă apă și se spumuiește, când este cazul.

Între timp, morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se taie rondele, sau semirondele, în funcție de mărimea lor. Se adaugă și aceste legume la fiert, în oala cu păstăi.

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Se curăță ceapa, se spală, se taie fin și se călește în ulei, până ce devine transparentă.

Roșiile se spală, se curăță de pielițe și de semințe, se taie cubulețe și se pun la înmuiat, peste ceapa călită, la foc mic.

Se adaugă și roșiile cu ceapa călită în oala cu ciorbiță.

Se bate bine un ou cu smântâna, după care se subțiază cu apă și se toarnă în oala cu ciorbă. Se condimentează cu sare și piper, se mai lasă un clocot-două și când toate legumele sunt fierte, se stinge focul de la aragaz, se adaugă frunzele de pătrunjel, se pune capacul peste oală și ciorbița se servește peste un sfert de oră, cu un ardei iute (dacă se dorește).

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de pastai cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorbita de verzatura

Postat de yafa

Ciorbita de verzatura

Curatam , spalam si taiam in bucati marunte toate legumele. Pastram coditele de la ceapa verde si rosiile cojite si tocate pentru a le adauga spre final. Inabusim legumele cu uleiul de masline,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2017, 22:06
la 01.09.2017, 22:15
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 01.09.2017, 23:09
Mmm... delicioasă!
la 01.09.2017, 23:25
Mulțumesc frumos, Oana!
la 02.09.2017, 03:30
Am sa incerc si eu rosiile calite . De obicei le adug spre sfarsitul fierberii

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking