Păstăile se aleg tinere, verzi, fragede și fără ațe. Se curăță de codițe, se spală și se taie atât cât să încapă în lingură (să nu atârne). Se pun păstăile la fiert într-o oală cu multă apă și se spumuiește, când este cazul.
Între timp, morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se taie rondele, sau semirondele, în funcție de mărimea lor. Se adaugă și aceste legume la fiert, în oala cu păstăi.
Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se curăță ceapa, se spală, se taie fin și se călește în ulei, până ce devine transparentă.
Roșiile se spală, se curăță de pielițe și de semințe, se taie cubulețe și se pun la înmuiat, peste ceapa călită, la foc mic.
Se adaugă și roșiile cu ceapa călită în oala cu ciorbiță.
Se bate bine un ou cu smântâna, după care se subțiază cu apă și se toarnă în oala cu ciorbă. Se condimentează cu sare și piper, se mai lasă un clocot-două și când toate legumele sunt fierte, se stinge focul de la aragaz, se adaugă frunzele de pătrunjel, se pune capacul peste oală și ciorbița se servește peste un sfert de oră, cu un ardei iute (dacă se dorește).