Ingrediente
- 500 g de pastai verzi proaspete
- 1 ceapa tocata marunt
- 4 rosii
- 2 catei mici de usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita rasa de paprika
- sare, piper
Mod de preparare
Intr-o oala adanca, puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare.
Adaugati pastaile verzi curatate.
Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute.
Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece.
Intr-o tigaie adanca, puneti la prajit ceapa tocata in uleiul fierbinte.
Rumeniti ceapa, adaugati pastaile scurse, paprika si sotati.
Curatati rosiile de piele (le taiati fundul in cruce si le puneti in apa clocotita 2 minute)
Tocati rosiile marunt si le puneti peste pastai.
Puneti sare si piper si gatiti la foc potrivit, timp de 10-15 minute.
Verificati daca sunt fierte, adaugati un pic de apa clocotita daca trebuie.
Cand sunt fierte, puneti peste ele usturoiul pisat si amestecati.
Serviti-le fierbinti simple cu paine proaspata sau cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai verzi cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|