Pastai verzi cu rosii

Postat de ctlina in Mancaruri de post
14 Aug 2017 | 3844 vizualizari
Pastai verzi cu rosii

Un fel rapid, simplu care-mi place foarte mult. Am folosit pastai proaspete, o reteta de sezon. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/pastai-verzi-cu-rosii.html    

Ingrediente

  • 500 g de pastai verzi proaspete
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 4 rosii
  • 2 catei mici de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa de paprika
  • sare, piper

Mod de preparare

Intr-o oala adanca, puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare.

Adaugati pastaile verzi curatate. 

Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute.

Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece.

Intr-o tigaie adanca, puneti la prajit ceapa tocata in uleiul fierbinte.

Rumeniti ceapa, adaugati pastaile scurse, paprika si sotati.

Curatati rosiile de piele (le taiati fundul in cruce si le puneti in apa clocotita 2 minute)

Tocati rosiile marunt si le puneti peste pastai.

Puneti sare si piper si gatiti la foc potrivit, timp de 10-15 minute.

Verificati daca sunt fierte, adaugati un pic de apa clocotita daca trebuie.

Cand sunt fierte, puneti peste ele usturoiul pisat si amestecati.

Serviti-le fierbinti simple cu paine proaspata sau cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai verzi cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de pastai fasole galbena lata

Postat de mihaelar63

Ciorba de pastai fasole galbena lata

Fasolea se spala, se rup capetele si se taie bucati de 2-3 cm. Spalati si curatati restul legumelor. Maruntiti ceapa verde si usturoiul. Taiati morcovii, telina si...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vitel

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de vitel

Legumele se curata si se spala. Taiati radacinoasele, dovlecelul si ceapa cubulete. Fasolea verde se curata, se spala si se taie bucati mai mici. Carnea se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2017, 21:04
usor si bun!
la 14.08.2017, 21:06
Foarte bune! N-am făcut niciodată păstăi cu roșii, dar voi încerca...
la 14.08.2017, 21:12
Mancarea asta este o mare bunatate, cel putin pentru mine. O prefer pe asta, decat o bucata de carne!
la 14.08.2017, 21:13
la 14.08.2017, 21:15
Sigur sunt gustoase verziturile astea lunguiete

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking